Preluarea Avon Natura & Co

Avon a fost preluată de Natura & Co

24.05.2019

Natura & Co anunță fuziunea cu Avon Products. Preluarea s-a efectuat prin tranzacţionarea întregului volum de acțiuni. Se crează astfel cea de-a patra cea mai mare companie de cosmetice din lume.

Preluarea Avon Natura & Co. O companie globală

Asocierea pune bazele unei companii globale în domeniul frumuseții. În plus, fuziunea are la bază atingerea unor noi standarde de inovație la nivelul portofoliului de produse, o prezență multi-channel și un contact direct cu consumatorii.

Preluarea Avon Natura & Co. 3.200 de magazine

Compania îşi va menţine poziţia de top pe piaţa de vânzări directe cu ajutorul unei echipe de peste 6,3 milioane de Consultanți și Reprezentanți Avon și Natura, un număr de 3.200 de magazine la nivel global, precum și o prezență digitală extinsă.

Preluarea Avon Natura & Co. Venituri de 10 miliarde dolari

Veniturile brute anuale ale noului grup sunt estimate la peste 10 miliarde de dolari. La acestea se adaugă 40.000 de angajaţi, în 100 de țări.

Grupul extins își va pune produsele la dispoziția a peste 200 de milioane de consumatori din întreaga lume.

Prin includerea mărcii AVON într-un portofoliu care include deja Natura, The Body Shop și Aesop, Natura & Co își va spori capacitatea de a răspunde diferitelor profiluri de consumatori și canale de distribuție și de a se extinde în noi zone geografice.

Preluarea Avon Natura & Co. Echipa

Avon și Natura ajung la consumatori printr-o echipă de micro-antreprenori independenți, în cea mai mare parte femei, adevăraţi ambasadori de brand și consilieri în frumusețe.

„Această fuziune este începutul unui nou capitol de succes în istoria de 130 de ani a companiei. Este unul dintre pilonii strategiei noastre „Open Up Avon” și credem că ne va permite să ne accelerăm în mod semnificativ creșterea și să ne extindem în continuare în mediul online. În ultimul an, am început un proces de transformare pentru a consolida competitivitatea companiei, reînnoind accentul pus pe Ea, Reprezentantul nostru, simplificând operațiunile noastre și modernizând, digitalizând marca noastră. Împreună cu Natura, vom avea acces sporit la inovație și la un portofoliu de produse, la platforme digitale mai puternice, precum și date și instrumente îmbunătățite pentru Reprezentanți, care să stimuleze creșterea economică și să sporească valoarea pentru acționari. Mai mult, cu sprijinul Natura, vom continua să investim în tehnologii de vârf pentru a spori capacitățile noastre digitale și productivitatea Reprezentanților noștri”, a spus Jan Zijderveld, CEO+ul Avon.

Preluarea Avon Natura & Co. Branduri

Avon reprezintă un brand iconic cu o moștenire de peste 130 de ani. Compania deține o prezență de top pe piața globală de vânzări directe.

Brandurile sale puternice acoperă categorii-cheie din piaţa beauty și asigură o poziție competitivă pe pieţele pe care Avon activează.

Preluarea Avon Natura & Co. Noi oportunități

Andreea Moldovan, General Manager AVON SEE, afirmă: “Pentru Avon România, această fuziune deschide noi oportunități consumatorilor și Reprezentanților noștri. Vorbim în special despre accesul la un portofoliu extins de produse inovatoare, dar și la instrumente digitale de ultimă generație care ne vor ajuta să accelerăm implementarea strategiei OPEN Up și ritmul de creștere în online. Este începutul unei noi ere şi împreună cu echipa pe care o conduc suntem entuziasmați să continuăm misiunea noastră de a schimba lumea prin frumusețe, de data asta și mai puternici, alături de Natura & Co.”

Preluarea Avon Natura & Co.

Natura & Co estimează ca această asociere să genereze obiective financiare estimate între 150 de milioane dolari și 250 de milioane dolari anual, dintre care unele vor fi reinvestite pentru a spori resursele în digital și în social selling, în cercetare și dezvoltare, în inițiative de brand și în creșterea amprentei geografice a Grupului.

„În urma achiziției Aesop în 2013 și a The Body Shop în 2017, Natura & Co face un alt pas decisiv în a construi un Grup global, cu un portofoliu extins de branduri, prezent pe mai multe canale, motivat de rezultate. Avon este o companie uimitoare, un brand simbolic, cu angajați pasionați și peste cinci milioane de Reprezentanți. Împreună ne vom îmbunătăți competențele digitale aflate în creștere, rețeaua noastră socială de Consultanți și Reprezentanți și vom folosi amprenta globală a magazinelor noastre și a brandurilor distincte pentru a conecta, atinge și influența zilnic milioane de consumatori cu profiluri diferite, oferind unicitate Grupului nostru și creând o platformă formidabilă pentru creștere“, a declarat Roberto Marques, Executive Chairman Natura & Co.

Preluarea Avon Natura & Co. O nouă companie

Ca parte a acestei tranzacții, a fost creată o nouă companie, un holding brazilian, Natura Holding S.A. Pe baza ratei de schimb fixe de 0,300 de acțiuni Natura Holding pentru fiecare acțiune AVON, acționarii Natura & Co vor deține aproximativ 76% din compania mixtă, în timp ce acționarii comuni ai Avon vor deține aproximativ 24%.

La finalizarea tranzacției, Consiliul de Administrație al companiei mixte va avea 13 membri. Dintre aceștia, trei vor fi desemnați de Avon.

Preluarea Avon Natura & Co. Finalizarea tranzacției

Tranzacția rămâne supusă condițiilor uzuale de încheiere a unei tranzacții. Aceasta trebuie să fie supusă aprobării de către acționarii Natura & Co și acționarii Avon, precum și de autoritățile antitrust din Brazilia și din alte jurisdicții. Încheierea tranzacției este preconizată la începutul anului 2020.

Citește Auka lansează în România aplicația de plăți mobile Settle

 

 

 

Citiți și despre:

  • 2Parale a depăşit 1 milion de vânzări online2Parale a depăşit 1 milion de vânzări online Reţeaua de marketing afiliat 2Parale a atins primul milion de vânzări generate pentru magazinele online partenere. Vânzările realizate de companie, începând cu anul 2009 până în prezent, valorează peste 190 […]
  • Avon implementează plata onlineAvon implementează plata online Avon România şi PayU România au realizat un parteneriat pentru implementarea soluţiei de plăţi online pe platforma de eCommerce avon.ro. Astfel, după lansarea platformei de comerţ electronic www.avon.ro din […]
  • Cele mai puternice femei de afaceri vin la evenimentul “The Woman“Cele mai puternice femei de afaceri vin la evenimentul “The Woman“ Ioana Filipescu, managing Director Filipescu Visa Financial Advisors, una dintre cele mai puternice femei de afaceri din România, va participa la evenimentul “The Woman”, organizat de Libero Events, pe 6 […]
  • Conferinţa The Woman – Oamenii de succes sprijină cauzele socialeConferinţa The Woman – Oamenii de succes sprijină cauzele sociale Conferinţa The Woman promovează în cadrul fiecărei ediții o asociație sau un proiect umanitar, pentru că un „business” presupune şi să întorci spre comunitate o parte din ce ai primit. Prin urmare, Amalia […]
  • Webhelp a preluat compania românească PitechPlusWebhelp a preluat compania românească PitechPlus Grupul Webhelp a anunțat că a preluat PitechPlus, companie românească ce proiectează, dezvoltă și implementează soluții software personalizate. Soluțiile sunt destinate în special digitalizării proceselor de […]