PRIA Competition Cluj-Napoca 2018

PRIA Competition Cluj-Napoca 2018 are loc pe 23 octombrie

11.10.2018

PRIA Competition Cluj-Napoca 2018: Pe data de 23 octombrie, PRIAevents şi Consiliul Concurenței organizează, pentru prima dată la Cluj-Napoca, conferința PRIA Competition. Evenimentul va reuni toate sectoarele economiei direct interesate din acest oraş: IT, industrie, sănătate și farmaceutice, financiar – bancar, asigurări, retail, energie, telecom, auto, mediu, juridic, agricultură, construcții și real estate, servicii și nu numai.

Bogdan M. Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, a acceptat invitația de a participa la Conferința PRIA Competition Cluj-Napoca 2018.

Conferinţa are o structură complexă. În plus, evenimentul este pentru prima dată organizat la acest nivel în regiune.

PRIA Competition va avea loc la hotel Opera Plaza, sala Cristal, începând cu ora 9,30.

PRIA Competition Cluj-Napoca 2018: Publicul conferinţei

Conferinţa este de interes pentru top manageri – președinti, directori generali, antreprenori, directori de dezvoltare, directori de strategie, directori de operațiuni, directori juridici, consilieri  juridici și avocați, dar și pentru asociații profesionale, camere de comerț, ambasade, consultanți, investitori,economiști, profesori și jurnaliști.

„Indiferent de domeniul în care activați, dacă doriți să vindeți sau să cumparați o companie, trebuie să primiți avizul Consiliului Concurenței. Membrii unor asociații profesionale trebuie de asemenea să știe care sunt liniile care nu trebuie călcate când vine vorba despre concurență. Și companiile de stat trebuie să respecte mediul concurențial. Iar autoritățile trebuie să vegheze la păstrarea unui astfel de mediu”, au anunţat organizatorii evenimentului.

Aceştia explică că, în general, concurența este un mecanism vital al economiei românești. În acest context, Consiliul Concurenței deţine un rol foarte important pentru asigurarea unui mediu concurențial.

Prin urmare, se încurajează eficiența şi inovația şi se reduc prețurile. Totodată, companiile sunt încurajate să ofere consumatorilor bunuri şi servicii în termenii cei mai favorabili.

PRIA Competition Cluj-Napoca 2018: Lectorii invitați:

 • Emil BOC – Primarul Municipiului Cluj-Napoca,
 • Bogdan M. CHIRIŢOIU – Preşedinte, Consiliul Concurenţei;
 • Marius PÎRVU – Președinte, ANPC;
 • Acad. Prof. univ. dr. Ioan – Aurel POP – Rector, UBB Cluj;
 • Mihaela ION – Avocat Asociat, Popovici Nițu Stoica și Asociații;
 • Adrian STER – Partener, Wolf Theiss Romania;
 • Voicu OPREAN – Președinte, Aries Transilvania;
 • Mihaela RUS – Președinte/Fondator, AFA Cluj;
 • Ludger THOL – Președinte, DWNT;
 • Bogdan HEREA – Președinte, C.FAC;
 • Daniel Homorodean – Board member Cluj IT Cluster/ Președinte Arxia;
 • Irina VIJOLI – Fondator, Digiquery.
 • Evenimentul va fi moderat de VOIVOZEANU – CEO, PRIA Conferences

Organizatorii mai spun că piețele nu funcționează întotdeauna eficient. Ele pot face rău economiei, consumatorilor și societății. În contextul în care se întâmplă acest lucru autoritățile de concurență trebuie să verifice ce se întamplă în acele sectoare ca să înțeleagă dinamica concurenței. Doar aşa se pot identifica motivele pentru funcționarea slabă a unui domeniu. De asemenea, autorităţile pot să recomande diverse acțiuni pentru rezolvarea problemelor.

„De aceea, politicile concurențiale trebuie cunoscute și înțelese de către toți cei care sunt implicați în economie. Companiile trebuie să cunoască atât modalitățile prin care pot fi protejate de legislație în cazul în care devin victime ale unor practici anticoncurențiale, dar și care sunt sancțiunile pe care le pot primi dacă decid încălcarea normelor”, au mai spus organizatorii PRIA Competition.

Şi, din acest motiv, este important să cunoască reglementările din domeniul concurenţei.

În cadrul PRIA Competition, participanţii vor avea ocazia să se întâlnească cu cei mai importanți lectori din domeniu. Ei vor putea să dezbată cu participanții preocupați de aceleși subiecte.

Citeşte şi Ziua cu cel mai mic preţ la benzină şi motorină în benzinăriile Petrom

 

Citiți și despre:

O părere la “PRIA Competition Cluj-Napoca 2018 are loc pe 23 octombrie

 1. Pingback: Evenimentul PRIA Fire Safety of Buildings 2018 | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.