Prime de Craciun

Ce valoare au primele de Crăciun acordate de companii în 2018?

11.12.2018

Prima de Crăciun 2018. Crăciunul reprezintă un prilej de bucurie nu doar în familie, ci și la birou. Salariații așteaptă să vadă ce le-a pregătit compania pentru care lucrează, iar angajatorii profită de oportunitate pentru a oferi beneficii care să contribuie la motivarea și loializarea echipei.

Prima de Crăciun 2018. Tichete cadou

În 2018, aproape 32% dintre companiile private au în plan să acorde prime în bani angajaților, conform unui sondaj realizat de BestJobs. Dintre acestea, 20% vor acorda tichete cadou, iar aproximativ 15,5% își vor recompensa angajații cu produse specifice de sărbători.

Prima de Crăciun 2018. Petrecere de Crăciun

De asemenea, în această perioadă, trei din cinci angajatori organizează o petrecere de Crăciun, oferind echipei un moment de distracție și relaxare, pe lângă alte activități tematice precum împodobirea bradului la birou împreună cu echipa (35%) sau diverse ateliere tematice de creare de ornamente și decorațiuni de Crăciun sau ornare de biscuiți și prăjituri specifice perioadei (19,5%).

Prima de Crăciun 2018. Cadouri pentru copii

Tot drept beneficiu extrasalarial, aproape 10% din companii acordă angajaților cadouri pentru copii. Tot atâția și-au propus să ofere zile libere suplimentare în perioada dintre sărbători.

Prima de Crăciun 2018. Secret Santa

În plus, o treime dintre angajatori încurajează angajații să fie Secret Santa pentru unul dintre colegi. Această activitate este desfășurată cu precădere în companiile mai mici sau, în cazul multinaționalelor, la nivel de departament.

Prima de Crăciun 2018. Ce își doresc angajații?

Studiul mai arată că cei mai mulți angajați (58%) preferă beneficiile în bani, sub forma unei prime sau a unui bonus. Totodată, 24% dintre salariați spun că și-ar dori mai multe zile libere în perioada sărbătorilor de iarnă.

Deși petrecerile de Crăciun rămân o tradiție constantă în rândul companiilor, angajații nu mai sunt interesați de acest tip de beneficiu. Astfel, doar pentru 4% dintre respondenți petrecerea de Crăciun se regăsește printre preferințelor lor.

Prima de Crăciun 2018. Valoarea primelor de Crăciun în 2018

Salariați din 36,6% dintre companiile participante la sondajul BestJobs vor primi beneficii de sărbători de până la 500 de lei anul acesta, valoare aferentă tuturor recompenselor acordate de angajatori.

În alte 7,7% dintre companii, beneficiile vor fi cuprinse între 500 și 1.000 de lei.

Doar 11,3% dintre angajatori sunt mai generoși și vor acorda prime și beneficii de sărbători de peste 1.000 de lei.

Pe de altă parte, 14,1% dintre companii vor acorda recompense de maximum 100 de lei.

Prima de Crăciun 2018. Cum se stabilește valoarea beneficiilor?

”Vestea bună este că în cazul a 23,2% dintre companii, aceste beneficii de sărbători sunt acordate tuturor angajaților indiferent de performanța financiară a companiei în anul în curs, în timp ce 21,1% dintre angajatori stabilesc valoarea în funcție de evoluția companiei și de profiturile obținute. Totuși, jumătate dintre angajatori susțin că beneficiile pe care le-au planificat pentru acest an vor avea o valoare similară cu cele de anul trecut și numai 14% dintre companii au redus bugetul pentru prime de Crăciun în 2018”, conform raportului BestJobs.

Citește și Cluj-Napoca, în topul celor mai dezvoltate orașe din România

 

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Ce valoare au primele de Crăciun acordate de companii în 2018?

  1. Pingback: Salariu mediu in Romania. Cresteri in octombrie | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.