Prima întrunire a Consiliului Consultativ „România Digitală”

13.02.2019

La sediul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI) a avut loc prima întrunire a Consiliului Consultativ „România Digitală”. Întâlnirea s-a desfășurat pe 12 februarie 2019. Această întrunire a beneficiat de participarea reprezentaților altor ministere dar și a mediului academic. De asemenea, au participat și numeroase asociații și structuri ale industriei de profil.

Dezvoltarea sectorului comunicațiilor în România

Întâlnirea a fost deschisă de ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Alexandru Petrescu. Această întâlnire a vizat lansarea într-un cadru organizat a dezbaterilor pe tema politicilor publice, inițiativelor și proiectelor de susținere a sectorului de comunicații.

„Cred în importanța unor consultări publice substanțiale în orice demers pe care MCSI îl întreprinde, fie că vorbim de reprezentarea la nivelul structurilor europene, fie că vorbim de elaborarea politicilor publice sectoriale în domeniu, pentru că doar într-o deplină convergență acțiunile Guvernului se regăsesc în beneficii tangibile la nivelul firmelor și cetățenilor României”, a declarat ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Alexandru Petrescu.

Consiliul Consultativ „România Digitală”

Acest consiliu își propune să constituie un organism care să cumuleze experiența din următoarele domenii:

  • digitalizarea economiei
  • dezvoltarea comunicațiilor electronice
  • dezvoltarea serviciilor poștale
  • creșterea incluziunii sociale
  • creșterea participării economice prin intermediul tehnologiei

Consiliul Consultativ „România Digitală”. Grupuri tematice

Activitatea Consiliului Consultativ „România Digitală” va continua în mod susținut în perioada următoare prin configurarea de grupuri tematice pe subiecte relevante ecosistemului digital românesc, având un impact semnificativ asupra mediului economic și tehnologic.

 

Citește și Studiu – Românii nu văd cu ochi buni educația financiară

 

Citiți și despre: