Rezultate Romgaz

Ce priorități are Romgaz pentru 2019?

01.02.2019

Priorități Romgaz 2019. Compania anunță continuarea investițiilor și în 2019. Printre obiectivele strategice ale managementului companiei se numără și accelerarea lucrărilor de explorare pentru identificarea de zăcăminte noi, monitorizarea atentă şi intervenția activă a managementului în cadrul lucrărilor de la obiectivul de investiţii Iernut, cât şi continuarea eforturilor de diversificare a portofoliului de business prin construcția de noi obiective energetice, achiziționarea de surse de energie alternativă şi extinderea pe alte piețe.

Priorități Romgaz 2019. Ce spune conducerea companiei?

“Eficientizarea activității companiei prin debirocratizare, fluidizarea procedurilor şi a fluxurilor de business cât şi atragerea de profesionişti în domeniu, cu expertiză şi know how adecvat, capabili să contribuie la realizarea obiectivelor propuse în strategia de dezvoltare, au fost, de asemenea, prioritare şi vom continua procesul de modernizare al companiei”, spune Adrian Volintiru, directorul general Romgaz.

Priorități Romgaz 2019. Activitatea de producție

În ceea ce priveşte activitatea de producţie a gazelor naturale, acesta vorbeşte despre o creştere semnificativă a producţiei în 2019, prin exploatarea noilor capacităţi de producţie puse în funcţiune în perimetrul Caragele.

În prezent, Romgaz are capacitatea de a produce aproximativ 16 milioane metri cubi/zi.

„Creşterea producţiei s-a datorat în principal finalizării colectorului de 16 km, Caragele-Galbenu în luna decembrie, lucrare care coroborată cu punerea în producţie a sondelor Tapu1, Buza de Nord şi Beudiu în trim. III 2018, a permis creşterea producţiei zilnice a acestui zăcământ cu cca. 800 mii mc. Astfel, producţia per total a zăcământului Caragele a fost, în anul 2018, de 225,894 mil. mc, reprezentând 4,2% din producţia totală de gaze realizată de Romgaz”, mai spune directorul companiei.

Proiectele prioritare pentru Romgaz în 2019:

  • identificarea resurselor onshore cât şi centralele Iernut și Mintia
  • investiţii în retehnologizare
  • mentenanță predictivă

Priorități Romgaz 2019. Centrala de la Iernut

În ceea ce privește Centrala de la Iernut, la ora actuală, proiectul este finalizat în proporţie de 74% şi se accelerează procesul, lucrându-se inclusiv în perioada sezonului rece în două schimburi, astfel încât proiectul să fie finalizat integral în 2020.

Priorități Romgaz 2019. Explorarea zăcămintelor

Activitatea de exploatare a zăcămintelor comerciale a vizat îndeplinirea prevederilor programului de producţie prin continuarea operaţiunilor de reabilitare producţie pe principalele zăcăminte mature, executarea operaţiunilor de reparaţii capitalizabile la sonde şi punerea în funcţiune a unor noi capacităţi de producţie.

În ultimul trimestru din 2018, livrările Romgaz s-au realizat în baza contractelor încheiate atât prin intermediul pieţelor centralizate din România cât şi în baza contractelor bilaterale încheiate (în special cu clienţi finali).

Priorități Romgaz 2019. Livrări pentru clienți

În plus, faţă de cantităţile livrate către clienţii săi, Romgaz a susţinut prin livrări consumul CET Iernut cu o cantitate aproximativă de 1.300.000 MWh.

Preţurile practicate în cursul trimestrului al patrulea din 2018 pentru gazele livrate s–au situat în jurul valorii de 81 lei/MWh. Aceleaşi tendinţe s-au păstrat şi pentru gazele livrate în cursul lunii ianuarie 2019.

Cantitatea programată la livrare către clienţii Romgaz este de aproximativ 6.6 TWh. Preţul mediu se va situa în aceeaşi gamă de 82-83 lei/MWh (estimare până la această dată).

Citește și Cine preia conducerea departamentului de Audit al EY România?

 

 

 

Citiți și despre: