produse de papetarie

Ce produse de papetărie cumpără românii online?

08.11.2018

Hârtia este încă cel mai des cumpărat produs pentru birou. Cel puțin așa arată datele Papetarie.ro. Astfel, pentru 41% dintre români, hârtia rămâne extrem de importantă. Părinții și freelancerii sunt cei mai importanți consumatori de produse de birotică și papetărie online, după companii.

Produse de papetărie: Magazinele online vs. magazinele fizice

În general, românii preferă să cumpere online ce au omis să ia din magazinele fizice pentru birou.

Fie că e vorba de biroul de acasă (36% dintre respondenți), biroul propriu din compania în care lucrează (40%) sau în spații de lucru ocazionale precum hub-urile, românii investesc, lunar, relativ puțin în produsele de birotică.

Astfel, conform cercetării, 50% aproximează că alocă cel mult 100 lei în fiecare lună pentru tot ce au nevoie în birou.

Produse de papetărie: Cel mai cumpărat produs pentru birou

Românii asociează în continuare produsele de papetărie cu mediul offline.

Ei cumpără astfel de produse în general din magazine fizice. În schimb, 55% dintre respondenții studiului afirmă că își completează biroul plasând comenzi online. În plus, peste 20% dintre ei precizează că nu au cumpărat niciodată hârtie, instrumente de scris sau alte produse de birotică online, însă și-ar dori să treacă la această soluție.

Hârtia rămâne încă produsul cel mai cumpărat când vine vorba de necesarul pentru birou.
Nu mai puțin de 41% dintre respondenți spun că e cel mai cumpărat produs, urmat de Instrumente de scris, Computere și periferice, Agende și carnețele și Organizatoare (tăvi, cutii ș.a.m.d.).

Produse de papetărie: Categorii de consumatori

Părinții și cei care lucrează ca freelanceri, urmați de micii antreprenori, reprezintă categorii importante de consumatori de birotică și papetărie când vine vorba de comenzi care nu implică contracte cu furnizori.

Prin urmare, părinții aleg să cumpere rechizite pentru copii din magazinele online, însă doar completează cumpărăturile făcute în librării și supermarketuri. 55% dintre cei intervievați spun că fac acest lucru, în timp ce 30,5% spun că îi echipează pe cei mici pentru școală doar din magazinele offline.

Produse de papetărie: Prețul

Aceste obiceiuri sunt legate strâns de o atenție deosebită la prețul obiectelor necesare la birou. 61% consideră prețul cel mai important criteriu de alegere a produselor de papetărie. Pe planul al doilea sunt lăsate brandurile, recomandările altor persoane sau alte avantaje oferite de magazinele online.

Cea mai mare parte a respondenților (80%) se ocupă personal de aprovizionarea biroului cu produse de papetărie. Ei fac asta de cel mult trei ori pe lună.

Citește și Softronic Craiova a primit o finanțare în valoare de 14 milioane de euro

 

 

 

Citiți și despre:

  • Cât de dificil este pentru părinţi să lucreze de acasă?Cât de dificil este pentru părinţi să lucreze de acasă? Munca la domiciliu 2020. Unul din doi angajaţi români care au copii lucrează în continuare cu greu de acasă, arată un sondaj BestJobs. În plus, aproape 40% dintre angajaţi susţin că angajatorul se arată […]
  • 40-50 de lei, bugetul mediu pentru mâncarea comandată la birou sau acasă40-50 de lei, bugetul mediu pentru mâncarea comandată la birou sau acasă Locuitorii Capitalei comandă cel mai mult și mai des de mâncare acasă și la birou. Aceştia alocă în medie 50 de lei pe o comandă zilnică, în timp ce locuitorii altor oraşe din ţară, precum Cluj, Timişoara şi […]
  • Idei de mesaje de Sărbători pentru mediul de afaceriIdei de mesaje de Sărbători pentru mediul de afaceri Idei de mesaje de Sărbători pentru mediul de afaceri. În perioada Sărbătorilor de Iarnă nu trebuie să vă neglijaţi nici partenerii de business şi nici angajaţii. Trebuie să le transmiteţi şi acestora, aşa cum […]
  • Glovo pătrunde și pe piața din AradGlovo pătrunde și pe piața din Arad Glovo Arad. Compania a anunțat că își extinde serviciile în Arad. În plus, Glovo planifică încă trei deschideri în 2019. Utilizatorii aplicației de livrări au, așadar, posibilitatea de a comanda mâncare, face […]
  • Ce cadouri doresc românii să primească de ziua lor?Ce cadouri doresc românii să primească de ziua lor? De ziua de naștere, aproape 25% dintre români spun că preferă să primească, în loc de cadouri, bani pe care să îi folosească așa cum consideră. Alți 18% declară că preferă să primească un singur cadou, mai […]

O părere la “Ce produse de papetărie cumpără românii online?

  1. Pingback: Gama Deluxe Lidl 2018. Produse noi si preturi | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.