Prognoza meteo mai 2019

Prognoza meteo mai 2019. Cum va fi vremea până pe data de 12 mai?

02.05.2019

Prognoza meteo mai 2019. Află cum va fi vremea până pe data de 12 mai, în toate regiunile țării! Prognoza este realizată de către Administrația Națională de Meteorologie, folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Prognoza meteo mai 2019. Banat

În intervalul 1-3 mai, temperatura aerului va crește spre medii ale maximelor diurne de 21 de grade. Va urma o nouă răcire până pe 6 mai, spre 13 – 14 grade, în medie. Până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni se va ajunge treptat la medii ale maximelor termice în jurul a 21 de grade, apropiate de cele climatologic specifice acestei regiuni.

În prima săptămână, temperaturile nocturne vor avea mici variații în jurul mediei de 7 grade, apoi vor urma 2 nopți mai reci. Media lor se va situa în jurul a 3 grade. Ulterior datei de 7 mai, tendința minimelor termice va fi de creștere treptată, spre medii de 8 grade la sfârșitul intervalului de prognoză.

Prognoza meteo mai 2019. Crișana

În zilele de 2 și 3 mai, temperatura maximă va avea medii mai ridicate, de 18-20 de grade. Va urma o nouă răcire până pe 5 mai, spre 12 grade, în medie, dar până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni se va ajunge treptat la medii ale maximelor termice în jurul a 20 de grade, apropiate de cele climatologic specifice acestei regiuni.

În prima săptămână, temperaturile nocturne vor avea mici variații în jurul mediei de 7 grade. Apoi vor urma trei nopți mai reci. Media lor se va situa în jurul a 3 grade. Ulterior datei de 7 mai, tendința minimelor termice va fi de creștere treptată. Se va ajunge spre medii de 7 grade la sfârșitul intervalului de prognoză.

Vor fi intervale de timp în care va ploua, pe arii mai extinse și mai însemnat cantitativ.

Prognoza meteo mai 2019. Transilvania

Procesul de încălzire va determina, pe datele de 3 și 4 mai, temperaturi maxime, în medie, de 18 grade.

Va urma o nouă răcire în zilele de 5 și 6 mai, când media maximelor prognozată va fi în jur de 11 grade.

Ulterior, până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, maximele termice vor reveni treptat la medii ale maximelor termice apropiate de cele climatologic specifice acestei regiuni, în jurul a 20 de grade.

Temperaturile minime, în prima săptămână vor avea mici variații în jurul mediei de 5 grade, apoi vor urma 3 nopți mai reci, când media lor se va situa în jurul a 2 grade. După data de 8 mai, tendința minimelor termice va fi de creștere treptată. Se va ajunge spre medii de 5 grade.

Prognoza meteo mai 2019. Maramureș

Pe data de 3 mai se va înregistra o medie regională a temperaturilor maxime de 18 grade. Se estimează o nouă răcire până pe 5 mai, spre 12 grade, în medie.

Până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni se va ajunge treptat la medii ale maximelor termice în jurul a 20 de grade. Temperaturile vor fi apropiate de cele climatologic specifice acestei regiuni.

În prima săptămână, temperaturile nocturne vor avea mici variații în jurul mediei de 6 grade, apoi vor urma 3 nopți mai reci. Media lor se va situa în jurul a 3 grade. Ulterior datei de 7 mai, tendința minimelor termice va fi de creștere treptată, spre medii de 6 grade la sfârșitul intervalului de prognoză.

Vor fi intervale de timp în care va ploua, pe arii mai extinse și mai însemnat cantitativ,  posibil și în intervalul 4-6 mai. În celelalte zile, pe spații mici vor fi ploi de scurtă durată, cu probabilitate mai ridicată de apariție după-amiaza și seara.

Prognoza meteo mai 2019. Moldova

Procesul de încălzire va avea ca rezultat, în datele de 3 și 4 mai, o medie regională a temperaturilor maxime de 20 de grade.

Se estimează o nouă răcire până pe 6 mai, spre 13 grade, în medie, dar până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni se va ajunge treptat la medii ale maximelor termice în jurul a 21 de grade. Temperaturile vor fi apropiate de cele climatologic specifice acestei regiuni.

În prima săptămână, temperaturile nocturne vor avea mici variații în jurul mediei de 7 grade, apoi vor urma 3 nopți mai reci. Media lor se va situa în jurul a 5 grade. Ulterior datei de 8 mai, tendința minimelor termice va fi de creștere spre medii de 7 grade la sfârșitul intervalului de prognoză.

Vor fi intervale de timp în care va ploua, posibil în intervalul 5-7 mai.

În celelalte zile, pe spații mici vor fi ploi de scurtă durată.

Prognoza meteo mai 2019. Dobrogea

Pe 2 mai, media temperaturilor maxime va coborî la 17 grade. Apoi procesul de încălzire va avea ca rezultat, în datele de 3 și 4 mai, o medie regională a temperaturilor maxime de 19 grade.

Până pe 7 mai se estimează o nouă răcire, spre 15 grade, în medie, dar spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni se va reveni la medii ale maximelor termice în jurul a 19 grade, apropiate de cele climatologic specifice acestei regiuni.

În prima săptămână, temperaturile nocturne vor avea mici variații în jurul mediei de 10 grade. Apoi vor urma trei nopți răcoroase, când media lor se va situa în jurul a 7 grade. Ulterior datei de 8 mai, tendința minimelor termice va fi de creștere spre medii de 10 grade.

Vor fi intervale de timp în care local va ploua, în perioada 4-8 mai. În celelalte zile, pot alterna zilele însorite cu cele în care cad ploi de scurtă durată.

Prognoza meteo mai 2019. Muntenia

Vremea se va răci treptat în primele trei zile de prognoză. Apoi procesul de încălzire va avea ca rezultat, în datele de 3 și 4 mai, o medie regională a temperaturilor maxime în jurul a 21 de grade.

Se anticipează o nouă răcire până pe 6 mai, spre 15 grade, în medie. Însă până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni se va ajunge treptat la medii ale maximelor termice în jurul a 22 de grade.

În prima săptămână, temperaturile nocturne vor avea mici variații în jurul mediei de 7 grade, apoi vor urma 3 nopți răcoroase, când media lor se va situa în jurul a 5 grade, iar ulterior datei de 8 mai, tendința minimelor termice va fi de creștere spre medii de 7 grade la sfârșitul intervalului de prognoză.

Vor fi intervale de timp în care va ploua, pe arii mai extinse și local mai însemnat cantitativ, posibil și în intervalul 5-7 mai. În celelalte zile, pe spații mici pot fi ploi de scurtă durată.

Prognoza meteo mai 2019. Oltenia

Procesul de încălzire va avea ca rezultat, în datele de 3 și 4 mai, o medie regională a temperaturilor maxime în jurul a 21 de grade.

Se anticipează o nouă răcire până pe 6 mai, spre 15 grade, în medie, dar până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni se va ajunge treptat la medii ale maximelor termice în jurul a 21 de grade, apropiate de cele climatologic specifice acestei regiuni.

În prima săptămână, temperaturile nocturne vor avea mici variații în jurul mediei de 7 grade. Apoi vor urma trei nopți răcoroase. Media lor se va situa în jurul a 5 grade. Ulterior datei de 8 mai, tendința minimelor termice va fi de creștere spre medii de 8 grade.

Vor fi intervale de timp în care va ploua, pe arii mai extinse și local mai însemnat cantitativ. În celelalte zile, pe spații mici pot fi ploi de scurtă durată.

Prognoza meteo mai 2019. Vremea la munte

La munte, pe data de 4 mai sunt prognozate temperaturi maxime, în medie, de până la 10 grade. În intervalul 5-7 mai, temperatura aerului va avea valori diurne mai scăzute. Acestea vor avea o medie regională a maximelor în jurul a 4 grade.

Ulterior, această medie va crește ușor și treptat până la finalul intervalului de prognoză, când va atinge 10 grade. Media temperaturilor minime se va situa, în prima săptămână, între 0 și 2 grade.

Cele mai reci nopți se vor consemna în intervalul 6-8 mai. După aceea temperaturile nocturne vor fi în creștere, de la o medie în jur de -2 grade spre 1-2 grade în diminețile de 11 și 12 mai.

Local și temporar aproape zilnic se vor semnala precipitații, mixte la altitudini mari și predominant ploi în rest.

Citește și Noaptea Muzeelor 2019. Program complet

 

 

 

2 păreri la “Prognoza meteo mai 2019. Cum va fi vremea până pe data de 12 mai?

  1. Pingback: Programe formare profesionala ANOFM 2019 | Jurnalul de Afaceri

  2. Pingback: Tornada Romania 2019 - Recomandari specialisti | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.