Stiri: Companii

Program de lucru flexibil.

Angajații români își doresc un program de lucru flexibil

27.12.2019

Program de lucru flexibil. Nu mai puțin de jumătate dintre persoanele care își caută un nou loc de muncă ar renunța la 11,7% din salariu, în medie, dacă ar primi o flexibilitate mai mare a programului de lucru. În plus, peste o treime dintre acestea ar ceda din salariu în schimbul unor programe de învățare și îmbunătățire a competențelor. Aceste date aparțin studiului ”Viitorul recrutării” realizat de PwC US. Angajații care lucrează în domeniul tehnologiei ar renunța chiar la un procent mai mare din salariu, respectiv 12,4%, pentru aceste cerințe.

Program de lucru flexibil. Ce spun autorii studiului?

”Compensația financiară este, tradițional, pe primul loc atunci când o persoană căută un loc de muncă. În ultima vreme, se observă, la nivel global, tendința de a renunța la o parte din remunerație pentru un pachet de beneficii care cuprinde oportunități de formare și dezvoltare de tip upskilling sau flexibilitatea programului de lucru. Această preocupare a angajaților pentru programe de formare a devenit mai mare, recent, ca urmare a transformărilor extrem de rapide generate de noile tehnologii, cu impact major inclusiv asupra forței de muncă. Astfel, mulți angajați conștientizează că trebuie să își îmbunătățească abilitățile digitale și nu numai, pentru a rămâne competitivi pe piața muncii”, spune Ionuț Sas, Partener, People & Organisation Leader, PwC România.

Cele mai importante elemente în acceptarea unui loc de muncă sunt:

  • reputația angajatorului
  • experiența pe care candidații o au pe parcursul procesului de recrutare

Program de lucru flexibil. Practicile slabe de recrutare

92% dintre candidați afirmă că au experimentat practici slabe de recrutare la un moment dat în carieră. Peste 60% s-au arătat nemulțumiți de faptul că:

  • procesul de recrutare a durat mai mult de o lună
  • recrutorii au întrerupt fără explicații orice comunicare

De exemplu, 49% dintre candidații care lucrează în sectoare cu o cerere ridicată precum tehnologia, băncile și energia au spus că sunt mai dispuși să refuze un job din cauza procesului de recrutare. 56% dintre respondenți au arătat că descurajează alte persoane să aplice la astfel de companii.

Program de lucru flexibil. Principalele concluzii ale studiului

● 51% ar ceda un procent din salariu pentru o flexibilitate mai mare.

● 37% s-au arătat dispuși să renunțe la o parte din salariu pentru șansa de a învăța noi abilități.

● 37% consideră oportunitățile de perfecționare drept cel mai important factor în decizia de accepta un nou loc de muncă. Pe locul al doilea se află compensația financiară.

● 62% dintre candidați au declarat că este mai probabil să aplice pentru un job într-o companie în care se angajează deschis.

● Cei mai mulți candidați preferă să comunice cu oameni în procesul de recrutare și mai puțin să utilizeze soluții automatizate.

●  44% dintre candidați au declarat că sunt deschiși să utilizeze opțiuni de automatizare și tehnologie. 65% și-ar dori o aplicație de unde să afle stadiul procesului de recrutare.

● 78% se așteptau ca procesul de recrutare să fie clar cu privire la modul de utilizare a datelor cu caracter personal.

Citește și Asigurări de călătorie 2020 – Prețuri. Anunțul făcut de Goupama Asigurări