Stiri: Sanatate

Programul de screening auditiv

Programul de screening auditiv: Toți copiii născuți în România beneficiază de control auditiv gratuit

18.12.2018

Programul de screening auditiv. Ministerul Sănătății a anunțat că a extins programul de screening auditiv la nivel național. Astfel, începând din această lună, toți copiii născuți în maternitățile de stat din țara noastră beneficiază de control auditiv gratuit, realizat cu aparatură medicală modernă.

Programul de screening auditiv. Ce spune ministrul Sănătății?

Conform ministrului Sănătății, screeningul auzului la nou născuți este singura metodă prin care se poate depista activ hipoacuzia. Acest lucru se poate face chiar din prima lună de viață.

“După spitalele regionale și alte proiecte importante cu finanțare de la Banca Mondială, am reușit deblocarea acestui proiect. Screeningul auzului la nou născuți este singura metodă prin care se poate depista activ hipoacuzia chiar din prima lună de viață. Pentru dezvoltarea sănătoasă a copilului este deosebit de important ca surditatea să fie depistată cât mai devreme în vederea asigurării în timp util a tratamentului adecvat. În luna octombrie, din banii pe care i-am obținut la rectificare am extins programul de screening auditiv deja existent în 17 spitale, astfel încât în fiecare județ să se realizeze screeningul auditiv. În luna următoare am început distribuirea echipamentelor, iar acum am început testarea gratuită a nou-născuților”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Programul de screening auditiv este implementat în 186 de maternități din România

Programul de screening auditiv al Ministerul Sănătății este implementat în 186 de maternități. De asemenea, sunt incluse și secțiile de terapie intensivă ce îngrijesc nou-născuți.

Aceste unități au fost dotate cu 286 de echipamente de testare auditivă pentru nou – născuți.

Programul de screening auditiv. Un buget de 2,55 milioane de lei

Pentru acest program a fost alocat un buget total de 2.550.000 lei.

În perioada următoare, Ministerul Sănătății va derula o campanie de conștientizare și informare a publicului și cadrelor medicale privind necesitatea testării auzului la nou – născuți.

Citește și Cordia România a obținut autorizația de construire pentru proiectul Parcului20. Câte locuințe va cuprinde ansamblul rezidențial?