Stiri: Energie

Piata de instalatii electrice

Programul Energie în școlile copilăriei. E.ON România a investit 3,5 milioane de euro

22.10.2019

Programul Energie în școlile copilăriei. E.ON România a investit peste 3,5 milioane euro pentru îmbunătățirea condițiilor de studiu pentru 40.000 de elevi și profesori. Un număr de 63 de școli din 18 judeţe beneficiază de sisteme de iluminat moderne în urma unui proiect lansat în anul 2012. Și în acest an, 9 şcoli au fost dotate cu sisteme de iluminat cu leduri, de care vor beneficia peste 5.000 de elevi și profesori.

Programul Energie în școlile copilăriei. Sălile de curs și performanțele educaționale

”Care este legătura între lumina din sălile de curs și performanțele educaționale? Studiile au demonstrat că, indiferent de ciclul de învățământ, de la cel primar și până la cel universitar, un sistem de iluminat corespunzător poate contribui în mod simțitor la ridicarea nivelului de învățare. Altfel spus, lumina adecvată creează o atmosferă de studiu prietenoasă, impulsionând astfel nivelul de concentrare și înțelegere a informațiilor transmise la ore. Pe lângă acestea, dacă vorbim despre sisteme de iluminat bazate pe tehnologie led, avantajele pot fi cuantificate prin scăderea facturii la energie, dar și prin contribuția la eforturile de reducere a emisiilor de CO2”, conform companiei.

Acestea sunt și obiectivele proiectului „Energie în școlile copilăriei”. Programul este derulat încă din anul 2012 de compania E.ON România. Prin intermediul acestuia au fost investite peste 3,5 milioane de euro pentru îmbunătățirea condițiilor de studiu şi eficientizarea consumului de energie prin iluminarea bazată pe tehnologie led a sălilor de clasă.

Programul Energie în școlile copilăriei. 2.500 de corpuri de iluminat noi și 80.000 tuburi led

Până la ora actuală, programul a acoperit 63 de unități școlare din 18 județe, având aproximativ 40.000 de elevi și profesori drept beneficiari direcți. Per total au fost montate 32.500 de corpuri de iluminat noi și 80.000 tuburi led.

”Corpurile de iluminat cu tehnologie led aduc o economie semnificativă de electricitate pentru iluminat, ceea ce se va traduce pentru beneficiari prin facturi mai mici pentru energia electrică. Mai mult, iluminatul cu led are o durată de viaţă de câteva ori mai mare faţă de sistemele clasice, între 50.000 şi 100.000 de ore de funcţionare, şi o luminozitate superioară, respectiv 98% din cea naturală”, conform E.ON România.

Programul Energie în școlile copilăriei. Ediția din 2019

Programul a continuat şi în acest an în nouă şcoli din judeţele Cluj, Timiș, Alba, Neamț, Botoșani şi Suceava. Au fost înlocuite 5.000 de corpuri de iluminat și montate 12.000 de tuburi led. Totul s-a realizat în urma unei investiții de 550.000 de euro de care vor beneficia 5.300 de elevi și profesori.

“Ne implicăm constant în proiecte de responsabilitate socială destinate comunităților în care activăm, iar susținerea educației este una dintre direcțiile strategice urmărite în cadrul acestor preocupări. Dorim să contribuim activ la formarea generației viitoare, la creşterea performanţelor şcolare şi la îmbunătățirea condițiilor din sălile de curs”, a declarat Anca Dragu, Director General Adjunct E.ON România.

Unităţile şcolare incluse în proiectul Energie în şcolile copilăriei 2019 sunt:

• Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Alba Iulia. Jud. Alba

• Liceul Teoretic Petru Maior – Ocna Mureș, jud. Alba

• Şcoala Gimnazială Comuna Timişeşti, jud. Neamț

• Şcoala Gimnazială nr. 1 Săveni, jud. Botoșani

• Şcoala Gimnazială Luca Arbure, Arbore, jud. Suceava

• Şcoala Gimnazială Comuna Giera, jud. Timiș

• Şcoala Gimnazială nr 4 Lugoj, jud. Timiș

• Şcoala Gimnazială Ion Creangă, Cluj-Napoca, jud. Cluj

• Şcoala Generală Lucian Blaga Ocna Mureş, jud. Alba

Citește și S-a deschis primul magazin HEIDI Chocolat din București! Unde este situat?