Programul FUTURE 2020.

Programul FUTURE 2020: #EducaţieAltfel în mediul online

15.05.2020

Programul FUTURE 2020. Printre cele mai căutate abilităţi de către angajatori pe piața muncii se numără adaptabilitatea, flexibilitatea, comunicarea sau creativitatea. În acest context, FUTURE, singurul program de #EducatieAltfel din România pentru studenți – profesori – companii, s-a adaptat în mediul online prin activități inovatoare, jocuri, lucrul în echipă și instrumente ce dezvoltă compențele soft, chiar și în varianta online.

Programul FUTURE 2020. Sesiuni online interactive

În cadrul unor sesiuni online interactive și pline de exerciții practice, studenții, profesorii, invitații și angajatorii Vertiv lucrează deja de nouă săptămâni pentru a se pregăti pentru piața muncii într-o manieră bazată pe educație prin experiență.

„Noi iubim să lucrăm cu post-it-uri, cu podeaua și pereții, nu folosim prezentări Powerpoint și preferăm să livrăm informația sub formă de exercițiu interactiv. Mediul online favorizează exact ceea ce noi evităm, prezentările statice și livrarea pasivă de informație. Am intrat într-o cursă a înarmării, înarmare cu soluții digitale ce ne ajută să facem #EducatieAltfel chiar și în online”, a declarat Mădălina Hodorog, fondatorul programului FUTURE.

Programul FUTURE 2020. Nevoia de a dezvolta competențe soft

Nevoia construirii unui program precum FUTURE o aduce chiar piața muncii. Această piaţă este caracterizată prin schimbări rapide care lasă companiile fără angajați competenți. Creativitatea, persuasiunea, colaborarea, adaptabilitatea și inteligența emoțională se află printre cele mai căutate competențe soft în rândul noilor angajați, conform datelor furnizate de compania LinkedIN pentru 2020.

Programul FUTURE 2020. Schimbările din piaţa muncii

În piața muncii, automatizarea devine din ce în ce mai eficientă, locurile de muncă devin mai din ce în ce mai puțin repetitive, fiind înlocuite de cele creative în mare parte. Creativitatea, însă este o competență soft esențială pentru ritmul dezvoltării, însă slab dezvoltată în sistemul educațional, așa cum afirmă și fondatorul programului FUTURE, Mădălina Hodorog.

„Competențele soft, cele mai căutate azi în rândul noilor angajați, nu sunt dezvoltate suficient în sistemul educațional. Cultura unei testări standardizate nu lasă loc de personalizare în cadrul cursurilor și seminariilor, iar odată ieșiți din sistemul educațional, marea majoritate a tinerilor se pierd în multitudinea de cerințe și competențe care sunt așteptate de la ei”, afirmă aceasta.

10 sesiuni de training

Pentru a dezvolta competențele soft, echipa FUTURE a construit 10 sesiuni de training. Acestea sunt special pregătite pentru studenții care sunt în căutarea unui loc de muncă și care sunt interesați de domeniul tehnologic și al informației în care activează compania Vertiv.

Programul FUTURE 2020. Inovaţie

„Deoarece facem parte dintr-o piață a muncii axată pe tehnologie, schimbările se întâmplă foarte repede, iar acest ritm aduce multă inovație. Putem construi viitorul comunităților noastre prin dezvoltarea talentelor tinere și inovatoare care să construiască prin pasiune. Competențele soft oferă noilor angajați un început puternic în piața muncii, de aceea investim în acest tip de educație pentru noile generații de potențiali angajați.”, declară James Lambert, Head of Talent Acquisition, EMEA în cadrul companiei Vertiv.

Programul FUTURE 2020. Cum își dezvoltă tinerii competențele soft?

Studenții – profesorii din mediul universitar și angajatorii Vertiv se întâlnesc săptămânal pentru a dezvolta competențe ce țin de creativitate, lucrul în echipă, comunicare sau rapiditate pentru a facilita intrarea tinerilor în câmpul muncii.

„FUTURE a fost singurul lucru productiv din carantină”, a declarat unul dintre studenții participanți în program.

Programul FUTURE 2020. Profesori

Profesorii universitari au parte de sesiuni de training care se axează pe:

  • înțelegerea pieței de muncă
  • adaptarea de noi metode de predare.

Acestea sunt menite să faciliteze dezvoltarea competențelor soft direct în sistemul universitar.

Citeşte şi Urmează o pandemie economică? Răspunsul dat de economişti

 

 

 

 

Citiți și despre: