Stiri: Social

Programul FUTURE – Construieste cu pasiune 2020

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune 2020. O nouă ediție la Cluj-Napoca

14.02.2020

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune 2020. S-a lansat o nouă ediție la Cluj-Napoca pentru 40 de studenți și 10 profesori universitari. Programul are loc în contextul în care creativitatea, persuasiunea, colaborarea, adaptabilitatea și inteligența emoțională sunt cele mai căutate competențe soft în rândul noilor angajați, conform datelor furnizate de compania LinkedIN pentru 2020.

Cu toate că aceste competențe soft sunt recunoscute la nivel internațional ca fiind esențiale pentru a evolua în câmpul muncii, nu mai puțin de 480 milioane de tineri nu își dezvoltă aceste competențe în viața de zi cu zi.

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune 2020. Importanța competențelor soft

„De cele mai multe ori nu conștientizăm importanța competențelor soft și nici nu ne implicăm în dezvoltarea lor pentru că avem impresia că se dezvoltă de la sine. Mai mult, ne dorim ca aceste competențe să fie deja stăpânite de către studenții care intră în piața muncii pentru primul lor loc de muncă. Competențele soft se dezvoltă în timp și au nevoie de alte metode de predare care să te ajute să conștientizezi importanța acestora”, declară Mădălina Hodorog, fondatorul programului FUTURE – Construiește cu pasiune și cadru didactic asociat în cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune 2020. #EducațieAltfel

FUTURE este primul program de #EducatieAltfel din România. Acesta include studenții – profesorii – companiile cu scopul de a pregăti studenții pentru primul loc de muncă.

Lansat la Cluj-Napoca în martie 2019, programul FUTURE continuă cea de-a treia ediție. Aceasta este organizată cu suportul companiei Vertiv, furnizor global de infrastructură digitală și soluții continue ce asigură buna funcționare a spitalelor, aeroporturilor, băncilor, unităților industriale, telecomunicații, retail și ale multor altor unități, care au un impact asupra vieții de zi cu zi.

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune 2020. Educație experiențială

Studenții, profesorii și membrii Vertiv se pregătesc pentru viitorul din piața muncii prin participarea în programul FUTURE. Acesta include doar educație experiențială:

  • joc
  • activități practice
  • acțiuni concrete în interiorul companiilor
  • metode de lucru inovatoare

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune 2020. Acțiuni de mentorat

„Pentru a dezvolta competențe soft este nevoie de timp pentru că acestea nu pot fi integrate în personalitatea și comportamentul nostru de la o zi la alta. De aceea, programul FUTURE lucrează atent cu studenții pentru o perioadă de șase luni prin activități și sesiuni de training, acțiuni de mentorat sau orientare în carieră.”, continuă Mădălina care a înființat programul din nevoia de a-i pregăti pe studenți pentru o piață a muncii aflată în continuă dezvoltare.

Nevoia dezvoltării competențelor soft

Nevoia dezvoltării competențelor soft este esențială. Piața muncii se schimbă foarte rapid, iar locurile de muncă se reinventează constant. Această dinamică aduce o nevoie de adaptabilitate, flexibilitate și responsabilitate – competențe foarte căutate de angajatori.

„Deoarece facem parte dintr-o piață a muncii axată pe tehnologie, schimbările se întâmplă foarte repede, iar acest ritm aduce multă inovație. Putem construi viitorul comunităților noastre prin dezvoltarea talentelor tinere și inovatoare care să construiască prin pasiune. Competențele soft oferă noilor angajați un început puternic în piața muncii, de aceea investim în acest tip de educație pentru noile generații de potențiali angajați.”, declară James Lambert, Head of Talent Acquisition, EMEA în cadrul companiei Vertiv.

Citește și Un important medicament pentru Parkinson, disponibil din nou în România