Stiri: Social

Programul FUTURE – Construieste cu pasiune

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune s-a lansat și la Cluj-Napoca

07.03.2019

FUTURE, programul dedicat studenților – angajaților – profesorilor s-a lansat oficial la Cluj-Napoca. Lansarea programului vine în contextul în care educația se află în prezent într-un moment de cotitură. Mai exact, o treime din cerințele noilor locuri de muncă vor fi complet noi până în anul 2020, conform datelor furnizate de Worldwide Economic Forum. Acest lucru face ca nu mai puțin de 850 milioane de tineri din țările cu venituri medii și mici să ajungă adulți fără să dețină abilitățile necesare pentru succesul în viață și la muncă, conform studiilor realizate de Comisia de Educație.

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune. Abilitățile de care tinerii au nevoie

Printre abilitățile pe care tinerii nu le dezvoltă suficient se numără:

 • adaptabilitate
 • rezolvarea problemelor
 • găsirea soluțiilor
 • organizare
 • munca în echipă,
 • comunicarea
 • gândirea critică

Acest lucru crează o criză pe piața muncii și un haos în mintea celor care sunt în căutarea unui loc de muncă.

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune. Învățământul actual

„Învățământul bazat doar pe livrarea de informații nu mai e capabil să îi facă pe tineri atenți și implicați în dezvoltarea proprie. Sunt aproximativ 10 ani în sistemul educațional de învățământ în care tinerii sunt învățați să primească informații, iar în momentul în care trebuie să ia decizia primului loc de muncă, tinerii își dau seama că nu știu cine sunt și ce își doresc să facă”, declară Mădălina Hodorog, fondator ReImagine Education și inițiatoarea programului FUTURE – Construiește cu pasiune.

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune. Competențe

În acest condiții, Programul FUTURE – Construiește cu pasiune răspunde nevoii prin dezvoltarea de noi competențe soft în rândul studenților care sunt în căutarea unui loc de muncă.

Programul este susținut de compania TenarisSilcotub. Acesta se lansează oficial la Cluj-Napoca și este primul care integrează studenții – angajații – profesorii în dezvoltarea competențelor soft, necesare pe piața muncii, prin metode experiențiale de lucru.

„Primul loc de muncă poate fi un experiment pentru tineri cu costuri uriașe pentru companiile care investesc în atragerea și retenția noilor angajați. Viziunea programului FUTURE este să ofere uneltele necesare studenților pentru a-și identifica pasiunea și a-și dezvolta competențele care vor dicta succesul pe piața muncii”, continuă Mădălina Hodorog.

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune. Trei piloni esențiali

Programul FUTURE integrează educația experiențială și pune accent pe trei piloni esențiali:

 • studenții care sunt în căutarea unui loc de muncă;
 • companiile care doresc să atragă noi talente
 • cadrele didactice din mediul universitar care doresc să aplice noi metode de predare ce ajută tinerii să se cunoască mai bine, să se întegreze în echipe și să își cunoască mai bine pasiunile.

„Ne implicăm în acest program din dorința de a le oferi studenților aflați în căutarea unui loc de muncă un set de abilități și competențe complementare celor dobândite în timpul studiilor universitare, care să le asigure o inserție de succes în viața lor profesională”, spune Laura Mihai, Talent Attraction & Development Manager, TenarisSilcotub.

Programul se desfășoară pe o perioadă de cinci luni la Cluj-Napoca și include:

 • sesiuni de training săptămânale cu studenții înscriși în program
 • activități în cadrul companiei TenarisSilcotub
 • întâlniri de lucru cu profesorii și angajații companiei

Citește și Telekom România majorează prețurile pentru clienții business