Stiri: Retail

Programul "Starea de bine incepe cu tine"

Profi a lansat programul “Starea de bine începe cu tine”

25.05.2021

Programul “Starea de bine începe cu tine”. Profi a anunţat că a demarat programul “Starea de bine începe cu tine”. În cadrul acestuia, retailerul își ajută angajații să treacă mai ușor peste temerile, stresul, neînțelegerile sau problemele de comunicare generate de munca pe timpul pandemiei de Covid-19.

Programul “Starea de bine începe cu tine”. Condiţii dificile

“De mai bine de un an, suntem în situația de a ne adapta permanent la condiții de lucru și de viață dificile, nemaiîntâlnite până acum, condiții ce difereau de multe ori chiar și de la o zi la alta,” a declarat Diana Stoica, Director de Resurse UmaneProfi. “Schimbarea și teama pentru propria viață sunt printre cei mai puternici factori de stres și anxietate, iar cum pandemia de Covid-19 ne afectează pe toți, efectele ei asupra sănătății emoționale nu trebuie neglijate.”

Proiectul “Starea de bine începe cu tine” pune exclusiv la dispoziția angajaților Profi, gratuit și confidențial, o linie telefonică prin intermediul căreia aceștia sunt susținuți să:

  • își găsească un cât mai bun echilibru emoțional
  • realizeze dezvoltare personală
  • relaționeze mai bine
  • își gestioneze mai ușor stresul.

Aceasta este accesibilă pentru toți angajații rețelei Profi din magazine, depozite și sedii.

Primul pas

“Primul pas este să conștientizăm și să aceptăm că suntem afectați de stres sau că avem stări de axietate, de aceea am creat un chestionar de autoevaluare pe care l-am distribuit în interiorul companiei, urmând că pe baza lui să putem ajuta angajații cu sfaturi și recomandări pentru ca aceștia să treacă mai ușor peste provocările zilnice” afirmă psihologul Oana Tache, psiholog atestat și specializat în consiliere-suport și tehnici “self-help” pentru gestionarea provocărilor emoționale.

Alături de ea, la succesul proiectului contribuie și psihologul Daniel Valentin Stoica.

Având 1500 de magazine și o echipă ce depășește 23.000 de colegi, Profi este rețeaua românească de retail modern cu cea mai mare acoperire geografică. De asemenea, lanţul de supermarketuri este cel mai mare angajator privat din România.

Citeşte şi Profi vrea să preia zece spaţii comerciale de la Pronto Mobile