Programul Tezaur 2021.

Programul Tezaur 2021: Românii pot cumpăra titluri de stat începând cu 4 ianuarie

28.12.2020

Programul Tezaur 2021. Românii pot subscrie începând de luni, 4 ianuarie 2021, pentru trei noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu maturităţi de 1, 3 şi 5 ani şi dobânzi de 3,25%, 3,5% şi 3,75%, conform unui anunţ făcut de Ministerul Finanţelor Publice.

Programul Tezaur 2021. Valoare nominală

Titlurile de stat sunt în formă dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu, iar dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile. De asemenea, acestea se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • în perioada 4-27 ianuarie de la unităţile Trezoreriei Statului
  • în perioada 4-25 ianuarie prin Compania Naţională Poşta Română pentru mediul rural
  • în perioada 4-26 ianuarie pentru mediul urban prin Compania Naţională Poşta Română.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. A fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni.

Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar în perioada de subscriere.

Programul Tezaur 2021. Dreptul de proprietate se transferă

În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor, care prezintă documentele legale ce le atestă calitatea.

Citeşte şi ASF: Se remarcă o îmbunătățire a încrederii investitorilor în ratingul de țară al României

 

 

 

Citiți și despre: