Stiri: Energie

Rezultate MOL 2020

Parteneriat între MOL și InoBat. Ce proiecte vor dezvolta cele două companii?

20.05.2019

Grupul MOL și InoBat au anunțat că au semnat un protocol de colaborare pentru a dezvolta proiecte de tehnologie pe bază de hidrogen în Europa Centrală şi de Est. Astfel, potrivit strategiei 2030 adoptată de MOL, compania susține proiectele inovatoare care vizează schimbări în domeniul transportului şi mobilităţii în ECE.

Proiecte MOL și InoBat. Un centru de excelenţă pentru baterii paneuropean

InoBat, un accelerator care conectează principalele grupuri industriale din regiunea Europei Centrale cu tehnologiile de vârf din întreaga lume, dezvoltă un centru de excelenţă pentru baterii paneuropean. Acesta are sediul în Slovacia. Centrul urmează să creeze linii de producţie de baterii cu aplicaţii în următoarele sectoare:

  • electro-mobilitate (vehicule electrice, vehicule hibride)
  • stocarea energiei (sisteme de stocare pentru consumatori şi companii)
  • combustibili alternativi (hidrogen)

Proiecte MOL și InoBat. O experiență de 80 de ani în domeniul hidrocarburilor

Grupul MOL este principala companie integrată de petrol şi gaze din Europa Centrală şi de Est şi un important jucător pe piaţa mondială de energie. Grupul deține operaţiuni în peste 30 de ţări. Activităţile de explorare şi producţie ale companiei au în spate o experienţă de 80 de ani în domeniul hidrocarburilor.

Proiecte MOL și InoBat. ”Un mare pas înainte”

„Semnarea protocolului de colaborare cu Grupul MOL este un mare pas înainte pentru InoBat. Suntem convinşi că expertiza solidă deţinută de MOL în acest domeniu ne va ajuta să accelerăm progresul tehnologiilor pe bază de combustibil hidrogen din ecosistemul european prin formarea şi crearea unui lanţ valoric european integrat de combustibili alternativi şi e-mobilitate. Împreună cu MOL, InoBat are speranţa că va reuşi să modeleze noi pieţe şi să le revoluţioneze pe cele existente nu doar în Europa, ci în întreaga lume”, spune Marian Bocek, co-fondator şi director executiv al InoBat.

Proiecte MOL și InoBat. Ce vizează parteneriatul?

Parteneriatul vizează cooperarea în vederea dezvoltării unei game variate de proiecte de tehnologie pe bază de hidrogen în regiunea ECE, constând în special în:

  • obţinerea şi furnizarea hidrogenului
  • dezvoltarea şi testarea combustibilului lichid bogat în hidrogen
  • distribuţia şi vânzarea acestui tip de combustibil
  • realizarea unei fabrici de producţie care să cuprindă o unitate de reciclare a combustibilului.

„Conform strategiei 2030 a Grupului MOL, ne propunem să sprijinim în ECE proiecte inovatoare care vizează schimbările revoluţionare preconizate în domeniul transportului şi mobilităţii. Cu aproape 2.000 de staţii de servicii în regiune, vrem să oferim clienţilor noştri atât combustibili tradiţionali, cât şi alternativi. Această cooperare cu InoBat ne va permite să ne extindem oferta şi să atingem un nou reper în tranziţia noastră transformaţională de la un retailer tradiţional la un furnizor de servicii pentru clienţi”, a afirmat Oszkár Világi, Chief Innovation Officer în cadrul Grupului MOL.

Citește și Atenție de unde cumpărați fructe și legume! Amenzi imense date de ANPC