Stiri: Constructii

Proiectul de birouri Equilibrium

Se deschide prima clădire din proiectul de birouri Equilibrium

17.12.2019

Proiectul de birouri Equilibrium. Skanska România, filiala locală a unuia dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari la nivel global, a inaugurat Equilibrium 1, prima clădire a proiectului de birouri Equilibrium. Complexul este cel de-al doilea proiect dezvoltat de companie în zona de Nord a Capitalei, după Green Court Bucharest.

Proiectul de birouri Equilibrium. Grad de ocupare

Prin această nouă inaugurare, Skanska își reconfirmă poziția solidă în cadrul pieței din România. În prezent, Equilibrium 1 a ajuns la un grad de ocupare de 61%.

De la placemaking-ul care funcționează ca hub social și până la restaurantul care va menține o atmosferă animată în clădire pe toată perioada zilei, facilitățile oferite de Equilibrium 1 le vor permite utilizatorilor să muncească și să se relaxeze într-un mediu plăcut.

Proiectul de birouri Equilibrium. Agile working

Dezvoltarea clădirii a preîntâmpinat trendurile emergente în piața de office, care fac tranziția de la paradigma tradițională a programului de muncă fix către o perspectivă modernă tip „agile working”.

„Proiectele office hibrid, care pot acomoda activități diverse, atrag tot mai mult interes. Equilibrium este un astfel de spațiu, care prin modularitate și facilități acoperă o paletă largă de nevoi. Credem că prin acest proiect cream premisele ca fiecare angajat să găsească acea armonie între viața personală și profesională”, a declarat Aurelia Luca, Managing Director al Skanska Property România.

Proiectul de birouri Equilibrium. 3.500 de metri pătrați

Aflată la intrarea în cel mai dezvoltat și activ hot-spot de business al orașului, clădirea Equilibrium 1 oferă acces la un placemaking de 3.500 m. pentru relaxare și lucru în aer liber, incluzând mobilier cu încărcare solară dotat cu prize electrice și acoperire wireless.

Certificarea LEED Gold

Clădirea va fi certificată LEED Gold, reconfirmând respectarea principiilor dezvoltării sustenabile, ale eficienței energetice optime și ale asigurării unui mediu de lucru superior. Totodată, aceasta prezintă soluții sustenabile inovatoare, precum calcularea amprentei de carbon, un ecran pe care se va afișa nivelul consumului de energie, încărcătoare performante pentru mașini electrice și o aplicație integrată dedicată clădirii.

Proiectul de birouri Equilibrium. Un hub social

„Skanska a transformat un teren scos din uz într-un proiect de birouri de cea mai înaltă clasă. Prin clădirea Equilibrium1 am reușit să redăm comunității un spațiu care nu îi mai aparținea nici funcțional, nici estetic. Suntem mândri că avem aici un hub social animat, cu o energie frumoasă, și totodată o clădire de birouri proiectată să funcționeze la eficiență maximă, mai ales că mixul dintre inspirație și eficiență este exact ce caută angajatul modern”, a declarat Răzvan Enache, Project Manager al Skanska Property România.

Ce este Agile working?

„Agile working” reprezentă un nou mod de lucru. Acesta are potențialul de a deveni un instrument transformațional pentru strategiile de îmbunătățire a:

  • costurilor
  • productivității
  • sustenabilității

Noul mod de lucru încorporează noţiunea de muncă flexibilă ca timp şi spaţiu. De asemenea, acesta presupune totodată eliberarea de gândirea tradițională a programului de lucru de la 9 la 5 și înlocuirea acestuia cu un orar personalizat, pentru fiecare angajat în parte.

Citește și Începe construcția Constanța Business Park!