Stiri: Companii

Turismul in luna aprilie 2022

România va fi promovată la târgurile internaționale de turism

12.01.2020

Promovarea României 2020 – Târguri internaționale de turism. România va fi promovată la târgurile internaționale de turism din acest an, după ce, inițial, risca să nu poată participa la niciunul. Așadar, prin intermediul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – Departamentul pentru Turism va beneficia de standuri la târgurile internaționale de turism.

Acolo, se va promova destinația turistică România alături de co-expozanți.

Promovarea României 2020 – Târguri internaționale de turism. Schema de minimis

După ce a riscat ca în 2020 să nu mai poată participa la niciunul, Guvernul a găsit soluția pentru deblocarea problemei generate de Schema de minimis, nefinalizată anul trecut, pentru ca România să poată participa, astfel, la primul târg internațional din acest an, care va avea loc la Viena, Austria (Ferien Messe), în perioada 16-19 ianuarie.

Promovarea României 2020 – Târguri internaționale de turism. Pavilioane naționale, standuri și expoziții

Prezența la târgurile internaționale de turism este una dintre cele mai importante direcții de promovare a României ca destinație turistică. Nucleul prezenței țării noastre la aceste manifestări expoziționale este organizarea de către Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – Departamentul pentru Turism a unor:

  • pavilioane naționale
  • standuri specializate pe produse
  • miniexpoziții.

Asociațiile profesionale, patronale și organizațiile neguvernamentale, cât și autoritățile administrației publice locale și centrale sau alte entități a căror activitate are impact în domeniul turismului, dar care nu desfășoară activitate economică, astfel cum este definită de legislația în domeniul ajutorului de stat, pot participa în această perioadă la târgurile internaționale de turism, la standul național.

Promovarea României 2020 – Târguri internaționale de turism. Firme private

Din păcate, însă, sprijinirea prezenței firmelor private la târgurile internaționale, care până anul trecut aveau desk-uri gratuite la standul României, este considerată din acest an ajutor de stat. Cu toate acestea, respectivele firme (turoperatori, companii aeriene, hotelieri etc.) aduc în România turiști străini. Astfel, ele însele sunt un vector important de promovare a țării noastre peste hotare.

„O măsură benefică pentru sprijinirea în continuare a acestor firme care vând destinația România peste hotare, propusă de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – Departamentul pentru Turism, este adoptarea în regim de urgență a Schemei de minimis”, a declarat Emil – Răzvan Pîrjol, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – Departamentul pentru Turism.

Expoziția FITUR – Madrid, Spania

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – Departamentul pentru Turism va fi prezent luna aceasta și la FITUR – Madrid, Spania. Este vorba de cea mai importantă manifestare expozițională de turism, la nivel mondial, pentru profesioniștii din industrie.

Citește și Prețuri carburanți 2020. Ce efecte a avut reducerea accizei la benzină și motorină?