Stiri: Logistica

RAR, ISTORIC VEHICUL, istoric vehicul rar, rar istoric vehicul, registrul auto roman

Cum poți verifica istoricul unui vehicul folosind aplicația RAR?

21.03.2019

RAR istoric vehicul. Registrul Auto Român a anunțat că începând de joi, 21 martie, orice persoană care deţine sau vrea să cumpere un vehicul poate verifica istoricul acestuia. Condiţia este ca maşina să fi trecut cel puţin o dată pe la RAR. Istoricul vehiculului poate fi văzut prin accesarea site-ului oficial al RAR: www.rarom.ro.

Informațiile se obţin dacă solicitantul introduce în aplicaţia „ISTORIC VEHICUL” adresa de email şi numărul de identificare al vehiculului în cauză (seria de caroserie sau şasiu).

RAR istoric vehicul. Cum funcționează aplicația?

Aplicaţia istoric vehicul RAR va genera un cod de acces. Acesta va fi trmis pe adresa de email introdusă. După validarea lui, aplicația va furniza către aceeaşi adresă de email informaţiile pe care le-am considerat de folos pentru deţinătorul sau viitorul deţinător al unui vehicul.

RAR istoric vehicul. Datele generate:

  • activităţile derulate la RAR şi numărul de kilometri înregistraţi în bordul maşinii (kilometri regăsiţi în baza de date a RAR sau a staţiilor ITP autorizate)
  • existenţa/valabilitatea cărţii de identitate a vehiculului
  • date tehnice şi de identificare
  • gradul de poluare
  • valabilitatea ITP

RAR istoric vehicul. Ce spun reprezentanții Registrului Auto Român?

”Atenţie! Datele oferite reflectă configuraţia vehiculului şi statutul acestuia şi sunt valabile la data interogării acestora în sistemul nostru informatic. Aceste date nu sunt destinate comercializării, iar folosirea aplicaţiei se supune unor termene şi condiţii, care sunt detaliate în momentul accesării aplicaţiei „ISTORIC VEHICUL”, mai anunță RAR.

În cazul în care aplicaţia se accesează în mod abuziv, solicitantului îi va fi restricţionat accesul.

Potrivit RAR, aplicaţia poate fi accesată şi de pe smartphone.

RAR istoric vehicul. O informare corectă

Aplicaţia ISTORIC VEHICUL RAR reprezintă politica instituției de a sprijini cumpărătorul unui vehicul şi de a-l informa, pentru ca acesta să facă o achiziţie în cunoştinţă de cauză.

Principalele beneficii pe care le-am identificat se referă la posibilitatea verificării în timp real a corectitudinii datelor cuprinse în documentele însoţitoare ale vehiculului, a valabilităţii ITP şi a succesiunii înregistrărilor valorilor odometrului, care ar trebui să fie sub forma unei creşteri continue. Orice punct de inflexiune ridică un semn de întrebare cu privire la posibila fraudare a kilometrajului real al unui autovehicul.

RAR istoric vehicul. Planuri

”În viitor, avem în vedere extinderea domeniului informaţiilor pe care le oferim, prin includerea şi a unor date referitoare la eventuale daune şi/sau reparaţii care interesează structura de rezistenţă a unui vehicul. Întrucât acestea sunt informaţii care nu ne aparţin, este posibil ca furnizarea lor să comporte anumite costuri”, anunță RAR.

Citește și Companiile sunt amenințate. Atacurile cibernetice lasă ”urme” din ce în ce mai grave