Rata de vaccinare in Romania

Rata de vaccinare în România: Avertismentul făcut de Ministerul Sănătăţii

06.10.2020

Rata de vaccinare în România. Ministerul Sănătății încurajează părinții să colaboreze cu autoritățile medicale și medicii de familie pentru accelerarea imunizării copiilor, în cadrul Programului național de vaccinare.

Rata de vaccinare în România. Soluţii eficiente de prevenire a unor boli

“Există o serie de boli infecțioase pentru care există soluții eficiente de prevenire, spre deosebire de infecția cu SARS-CoV-2, și este important să le utilizăm pentru a asigura sănătatea copiilor noștri”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Stocurile necesare pentru vaccinare

Ministerul Sănătății deține stocurile necesare pentru asigurarea vaccinării împotriva rujeolei-rubeolei-oreionului, a difteriei- tetanosului-poliomielitei, hepatitei B, etc, iar medicii de familie pot recupera la vaccinare copiii care nu s-au vaccinat din cauza pandemiei de COVID -19.

Rata de vaccinare în România. Vaccinul tetraxim

Cele mai multe sincope s-au înregistrat la vaccinarea copiilor de 6 ani cu vaccinul tetraxim, destinat prevenirii îmbolnăvirilor prin difterie, tetanos, poliomielita și tuse convulsivă, realizându-se în proporție de doar 22%.

Aceasta vaccinare se poate realiza la vârsta de 5 și 6 ani astfel încât copiii să fie pregătiți pentru intrarea în colectivitățile școlare.

Rata de vaccinare în România. Vaccinul ROR

De asemenea, vaccinarea ROR a fost realizată în proporție de 50%, conform datelor din luna august 2020. Această rată se înregistrează în condițiile în care țara noastră nu a ieșit încă din epidemia de rujeolă.

Ministerul Sănătății recomandă tuturor părinților să solicite medicului de familie vaccinarea copiilor, cu vaccinurile recomandate, la vârsta potrivită.

Citeşte şi Angajări 2020: Septembrie, cea mai bună lună din ultimul an!