Producatori

RCB Electro 97, în topul producătorilor de cabluri electrice

01.01.2017

Compania produce o gamă variată de cabluri electrice, respectând toate normele de conformitate din domeniu. Trei acționari cu experiență în domeniul construcțiilor și, mai ales, în domeniul producerii și comercializării de cabluri electrice au pus, în anul 1997, bazele companiei RCB Electro 97. Ulterior, la conducerea afacerii au rămas doar doi din acționarii inițiali, respectiv Director General Călin Oniță și Director Comercial Francisc Kontra, care s-au concentrat pe dezvoltarea companiei producătoare de cabluri și conductoare izolate pentru aplicații și segmente de piață variate.

„Creșterea cererii în domeniul construcțiilor, în general, a creat premisele ca RCB Electro 97 SA Bistrița să se dezvolte permanent. Alături de un management performant, bazat pe obiective ambițioase, și cu un management al riscului bine pus la punct, astăzi, RCB Electro a reușit să devină una din firmele de top în domeniul cablurilor electrice de joasă tensiune și a unei game de cabluri speciale din domeniul construcțiilor rezidențiale, non-rezidențiale și cele industriale”, declară Florin Urite, director de marketing al RCB Electro 97.

Produse de calitate, conform normelor europene

RCB Electro 97 SA Bistrița produce și comercializează atât cabluri speciale, cât și cabluri uzuale, folosite la diverse aplicații, de la branșarea de la magistrale, cabluri speciale industriale, cabluri pentru parcuri fotovoltaice,  până la aproape toate aplicațiile interioare ale cablurilor de energie – iluminat, prize, cabluri de date, telefonie, TV, pentru aparataj de uz casnic, etc .

Astfel, portofoliul companiei cuprinde o gamă variată de cabluri electrice, de la conductoare izolate pentru instalații electrice, cabluri flexibile și cabluri de energie de joasă tensiune, până la cabluri de semnalizare, de control, cabluri coaxiale, cabluri pentru instalații de avertizare incendiu, pentru instalații electrice și  cabluri pentru aplicații fotovoltaice.

RCB Electro 97 produce o gamă variată de cabluri electrice, conform normelor europene, calitatea fiind prioritară pentru managementul companiei.

Toată gama de cabluri RCB Electro 97 SA este realizată în conformitate cu legislația în vigoare și cu normele Uniunii Europene, compania deținând licențe și declarații de conformitate emise de OICPE/VDE, organisme care se regăsesc pe lista NANDO a Uniunii.

„Calitatea serviciilor noastre, dar și a produselor, este prioritatea managementului firmei, iar acest lucru se realizează datorită unei echipe manageriale cu o bună experiență și a unui colectiv de oameni profesioniști. Având și o tehnologie și laborator de ultimă generație, se creează toate premisele să fim un partener de încredere în domeniul construcțiilor și producției de cabluri electrice”, susține Florin Urite.

Astfel, tehnologiile de producție utilizate de RCB Electro 97 SA sunt de ultimă generație, împreună cu sisteme informatice de urmărire a producției, productivității și controlului calității din cele mai performante.

În plus, cum angajații au un aport deosebit la obținerea unor produse de calitate, compania alocă permanent timp și bani pentru instruirea celor peste 100 de angajați, recrutând totodată oameni cu experiență atât în domeniul tehnic, cât și în cel comercial. În consecință, personalul tehnic și de proiectare este unul creativ și dinamic, putând asimila până la 10-15 sortimente noi/an și echipamente noi în permanență .

Strategia de dezvoltare a afacerii

În ultimii ani, domeniul construcțiilor s-a menținut la un nivel relativ constant. Însă fluctuația acestuia depinde de mai mulți factori, precum dezvoltările private și de stat în domeniul rezidențial/non-rezidențial, al construcțiilor civile, de accesare de fonduri UE pentru infrastructura de transport, energie, parcuri fotovoltaice și alte resurse energetice regenerabile, MHC-uri, hale industriale private și de stat, reparații și înlocuiri rețele.

În  plus, această tendință se va menține și în următorii ani, existând totuși posibilități de creștere în domeniul energiei, în cel al infrastructurii din jurul autostrăzilor noi, în domeniul agricol – prin creșterea de hale și depozite frigorifice.

Strategia de dezvoltare a afacerii RCB Electro este axată pe investiții în tehnologie modernă, servicii de calitate, expertiză și inovație

De aceea, strategia de dezvoltare a afacerii RCB Electro se desfășoară într-un ritm normal, fiind influențată de cerințele pieței, oportunitățile de dezvoltare, de intrare pe piețe noi din regiune, de accesare de produse noi.

„Suntem o firmă bine structurată și organizată, bine tehnologizată, cu un management  performant și care lucrează interactiv și prudent cu analize cost-beneficiu permanente, astfel încât să facem față șocurilor de criză actuale, dar și de crearea de noi oportunități pe piața din regiune”, completează directorul de vânzări-marketing al companiei.

Investiții constante

O parte a strategiei de dezvoltare a afacerii o reprezintă investițiile, compania concentrându-se atât pe instruirea angajaților, cât și pe dotarea unităților de producție cu echipamente moderne.

Astfel, cele mai recente investiții efectuate de RCB Electro au vizat tehnologiile de fabricare a cablurilor, precum cele de date, coaxiale, cabluri cu rezistență mărită la propagarea focului – NHXH, N2XH, JBY, etc – cabluri pentru domeniul feroviar cu AFER.

Cu toate că cifra de afaceri înregistrată de companie la sfârșitul anului 2015 a depășit cu mult 20 de milioane de euro, iar condițiile economice actuale din România sunt unele pozitive pentru domeniul construcțiilor, anul 2016 a fost unul destul de greu. Din acest motiv, pentru finalul lui 2016, conducerea RCB Electro 97 preconizează că cifra de afaceri se va ridica cel puțin la nivelul celei înregistrate în anul precedent.