Stiri: Constructii

Record Park

Record Park Cluj-Napoca, investiție de 42 de milioane de euro

27.11.2018

Speedwell a anunțat că a început construcția Record Park. Aceste este primul proiect mixt de regenerare urbană din Cluj-Napoca. Dezvoltarea proiectului se va face printr-o investiție de 42 de milioane de euro. Finalizarea este programată pentru al doilea trimestru din 2020.

Record Park Cluj-Napoca. Un proiect unic

”Record Park este un proiect unic și va fi dezvoltat cu o atenție deosebită pentru fiecare detaliu. Spre exemplu, vom păstra vechile Grajduri Imperiale care vor fi restaurate pentru a le transforma într-un prototip pentru biroul viitorului, cu spații de birouri de tip co-working, un centru de inovație și spații de relaxare. Proiectul va include o clădire de birouri de ultimă generație, spații comerciale, o componentă rezidențială importantă, precum și zone verzi și pietonale foarte ample. Cluj-Napoca se dovedește a avea un nivel ridicat de cerere pe toate segmentele pieței imobiliare, care sporește încrederea investitorilor, în special pentru proiectele complexe și temeinic planificate care deservesc funcțiile sofisticate ale ocupanților”, a declarat Didier Balcaen, manager general al Speedwell.

Record Park reprezintă un mix unic pe piața imobiliară din România. Proiectul include:

  • spații de birouri
  • spații comerciale
  • o componentă rezidențială

Toate acestea sunt ancorate de o clădire istorică ce va fi conservată și transformată într-un spațiu versatil pentru artă, tehnologie și spații de birouri de tip co-working.

Record Park Cluj-Napoca. Spații verzi

Compania și-a asumat misiunea de a dezvolta mai mult de 7.000 de metri pătrați de spații verzi. Rezultă, prin urmare, o zonă de promenadă și două poduri de-a lungul Canalului Morii, cu mobilier urban și elemente de peisagistică, precum și o piațetă în zona centrală a proiectului, care vor atrage atât vizitatorii, cât și rezidenții.

De asemenea, Speedwell și-a propus crearea unei comunități integral pietonale. Pentru a realiza acest lucru, accesul mașinilor va direcționat strict către zonele subterane ale proiectului. Acolo se vor afla peste 400 de locuri de parcare.

Record Park Cluj-Napoca. Un oraș de mici dimensiuni, în interiorul orașului

”Proiectul reprezintă viziunea noastră adusă la viață – crearea unui oraș de mici dimensiuni, în interiorul orașului. Un loc unde oamenii să se adune – credem că îmbunătățirea condițiilor de viață duce la crearea de comunități, iar comunitățile creează o calitate de viață mai ridicată. Iar pentru a atinge acest țel am combinat diferite funcțiuni în interiorul proiectului, precum o zonă comercială, spații de lucru, de relaxare, o grădiniță și multe activități în aer liber. Oamenii nu mai doresc să petreacă zilnic ore în șir în trafic și prin dezvoltarea de proiecte mixte în apropierea centrului orașului, cu spații de servicii în imediata apropiere, rezultă mai mult timp liber care poate fi petrecut cu prietenii sau individual”, explică Jan Demeyere, partener în cadrul Speedwell.

 

Record Park Cluj-Napoca. Birourile

Componenta de birouri din cadrul Record Park (12.000 de metri pătrați închiriabili) va fi reprezentată de o clădire de birouri clasa A cu șapte etaje și o suprafață închiriabilă de aproximativ 1.700 de metri pătrați pe etaj.

C6, fostele Grajduri Imperiale ale Imperiului Austro-Ungar, și ulterior parte a unei fabrici de textile, vor fi restaurate într-un prototip pentru spațiile de birouri ale viitorului.

Spațiul va fi unul versatil, combinând birouri de tip co-working, o componentă de tehnologie și inovație cu un centru de artă și spații de restaurante și relaxare.

Record Park Cluj-Napoca. Locuințe

Componenta rezidențială a Record Park va fi formată din două clădiri, fiecare cu șapte etaje. Acestea vor însuma 236 de studiouri și apartamente cu două, trei și patru camere. Prețurile locuințelor pornesc de la 76.000 de euro.

Citește și FoundationOne CDx, testul care depistează peste 300 de mutaţii ale tumorilor canceroase