Constructii

REDESIGN, proiecte imobiliare premium în Brașov

01.08.2018

Biroul de arhitectură lansează proiectul rezidențial exclusivist Stejeris. REDESIGN este un birou de arhitectură care și-a început activitatea în anul 2005, furnizând, până în anul 2013, exclusiv servicii de proiectare rezidențială și comercială, cu proiecte diverse în România, Europa de Vest și Asia. Ulterior, firma a decis să intre pe segmentul de dezvoltare imobiliară rezidențială din dorința de a aduce în piață un produs superior, printr-o abordare unică, în care primează îmbinarea conceptului arhitectural cu investițiile imobiliare. Reprezentanții REDESIGN consideră că viziunea arhitectului, combinată cu cea a dezvoltatorului imobiliar, creează posibilități și soluții unice care nu ar fi fost evaluate ca promițătoare de alte clase de investitori, iar această combinație are ca rezultat clădiri rezidențiale remarcabile ce aduc un standard înalt și special de locuire.

Biroul de arhitectură REDESIGN își propune să construiască locuințe ce vor inspira consumatorul final să ceară mai mult de la spațiile în care trăiește, să creeze spații noi centrate în jurul nevoilor utilizatorului și să aibă un impact pozitiv asupra peisajul urban printr-o dezvoltarea arhitecturală de calitate

După mai mult de 8 ani de servicii de arhitectură pentru diverși clienți, firma a decis să dezvolte propriul proiect rezidențial. Lucrările au demarat în anul 2013, iar primul proiect – După Iniște 60 – a prins contur în Centrul Vechi al Brașovului (Cartierul Schei), apartamentele vânzându-se în totalitate până la finalizarea construcției.

„Scopul nostru este să livrăm în piață un produs premium, cu elemente de unicitate și cu valoare adăugată pentru consumatorul final. Pentru a putea oferi un astfel de produs, acordăm o atenție sporită tuturor elementelor, atât în faza de design, cât și în cea de construcție, iar conceptul nostru este să oferim un produs integrat, realizat în mare parte cu resurse interne sau prin parteneri externi profesioniști”, ne-a declarat domnul Ionuț Gutiș, Managing Partner, REDESIGN.

Proiectele viitoare ale REDESIGN însumează o suprafață construită de peste 15.000 de metri pătrați și peste 100 de unități, în unele din cele mai dinamice și atractive locații din Brașov

  Stejeris – proiect rezidențial exclusivist în Brașov

Ansamblul Stejeris, dezvoltat de biroul de arhitectură Redesign, cuprinde 82 de apartamente, duplexuri şi penthouse-uri și va fi amplasat în zona veche a Braşovului, o zonă în care relieful și vegetația completează densitatea redusă a construcțiilor pentru a crea un microclimat ideal de locuire, întreaga zonă având un caracter rezidențial exclusivist. Stejeris va fi poziționat la 5 minute de Livada Poștei – Parcul Central – Piața Sfatului și la 15 minute de pârtiile de ski din Poiana Brașov, având acces direct din Drumul Poienii.

Investiţia totală în proiectul Stejeris este estimată la 15 milioane de euro

Stejeris va fi compus din 8 clădiri cu regim mic de înălţime, formând o comunitate cu acces controlat, spaţii verzi private şi comune, alei interioare şi locuri de parcare în subteran. Clădirile sunt aşezate în jurul unui spaţiu verde central comun, care include un loc de relaxare, un loc de joacă pentru copii, precum şi o pasarelă panoramică cu vedere spectaculoasă asupra Centrului Istoric al Braşovului. Ansamblul este dominat de spaţii verzi, prin grădini private, jardiniere şi grădină comună, ceea ce face ca peste 50% din teren să rămână acoperit de vegetaţie.

Proiectul va cuprinde un mix de apartamente speciale format din apartamente cu 2, 3 și 4 camere, duplexuri cu grădini private care sunt o alternativă viabilă la o vilă individuală şi penthouse-uri spectaculoase pe unul sau două niveluri. Toate apartamentele sunt orientate către sud, cu vedere spre vârful Tâmpa, centrul Brașovului şi vârful Postăvaru. Suprafeţele utile ale apartamentelor încep de la 53 de metri pătrați şi ajung până la 263 de metri pătrați. Fiecare apartament va avea grădină şi/sau terasă proprii.

„Aspirația noastră este ca Stejeris să devină un reper în arhitectura rezidențială și urbanismul zonei Schei din afara țesutului istoric”, a precizat domnul Dan Popescu, Managing Partner și Arhitect Șef REDESIGN

Arhitecţii-dezvoltatori ai REDESIGN au introdus câteva elemente cheie în conceptul locuinţelor din Stejeris: spaţii de zi generoase de 50-80 de metri pătrați utili, cu înălţimi de 6 metri, pereţi de sticlă, cortină spre privelişte, multă lumină naturală în toate încăperile, terase şi grădini panoramice şi faţade ale clădirilor cu finisaj de cărămidă aparentă. Pe lângă o serie de variante standard de finisare interioară a apartamentelor, proiectate de arhitecţi de interior, clienţii vor avea posibilitatea să lucreze cu un designer personal.

Primele unităti vor fi livrate în ultimul trimestru din 2019, urmând ca întregul complex să fie finalizat în 2020.

REDESIGN îşi propune să administreze complexul şi după predarea apartamentelor, având ca prim obiectiv menţinerea unui standard înalt de locuire. Această structură creează un stimulent adiţional pentru dezvoltator în livrarea unui produs final modern, cu costuri reduse și eficiente de mentenanţă pe viitor. Serviciile de administrare vor include şi opţiunea de management al apartamentelor în scopul închirierii în regim hotelier sau pe termen lung.

„Stejeris va fi un produs imobiliar premium, în linie cu specificul exclusivist al zonei. În proiectarea mixului de apartamente, focusul nostru a fost acela de a crea momente speciale pentru absolut fiecare tip de locuinţă, începând de la cele mai mici, de 2 sau 3 camere, care au geamuri largi pe toată lungimea livingului sau toată lungimea dormitoarelor. Apoi duplexurile pe două etaje au acces individual, grădini proprii și suprafețe utile mari, având toate atribuțiile unei vile individuale, dar și avantajele locuirii într-o comunitate cu acces controlat, verde și modernă. Apartamentele penthouse sau loft au spaţii pe dublă înălţime şi pereţi cortină de până la 6 metri înălţime. În acelaşi timp, toate unităţile păstrează o comunicare directă cu natura şi vor beneficia de un nivel premium al finisajelor. Un alt aspect foarte important este că toate apartamentele sunt orientate spre sud, spre vale, având însorire pe toată durata zilei şi o privelişte panoramică asupra centrului vechi al oraşului. Deşi Planul Urbanistic Zonal prevede un Coeficient de Utilizare al Terenului (CUT) de 1,4, am ales să proiectăm Stejeris la un CUT de sub 1, ceea ce se simte în suprafaţa generoasă a spaţiilor verzi, ce ocupă peste 50% din suprafaţa terenului şi în volumele mici, sculptate ale clădirilor”, a declarat, în încheiere, domnul arhitect Daniel Popescu, Managing Partner, REDESIGN.