Stiri: Constructii

Renault Bucharest Connected

Globalworth a finalizat proiectul Renault Bucharest Connected

19.02.2019

Globalworth a anunțat că a finalizat construcția proiectului Renault Bucharest Connected (RBC). Acest lucru s-a întâmplat la doar un an și jumătate de la demararea lucrărilor pe șantierul din zona de vest a Capitalei. Având aproape 58.000 de metri pătrați de spații de birouri, centrul a fost construit în doar 561 de zile.

Renault Bucharest Connected. Un proiect ambițios

“Renault Bucharest Connected a fost încă de la început un proiect ambițios, gândit să răspundă unor nevoi specifice ale partenerului nostru. Nu a fost întotdeauna ușor, dar am găsit alături de colaboratorii noștri cele mai bune soluții la provocările cu care se confruntă în prezent piața de construcții. Grija pentru cei pe care-i găzduim în clădirile noastre se află la baza modelului nostru de business. Le suntem alături din primul moment în care ne cunoaștem și le oferim suport continuu din clipa în care le devenim gazde”, a declarat Dimitris Pergamalis, Head of Construction & Development la Globalworth.

Construcția clădirii a început în august 2017, iar lucrările au fost finalizate în luna februarie a acestui an.

Renault Bucharest Connected. 40.000 de metri pătrați de birouri

Proiectul include 40.000 de metri pătrați de birouri de Clasa A, deserviți de un etaj subteran de 10.000 mp care include aproximativ 240 locuri de parcare, la care se adaugă cele 760 aflate la suprafață.

Proiectul cuprinde și un centru de design de 8.000 de mp, iar angajații care vor lucra aici vor beneficia și de un amfiteatru cu o capacitate de 350 de locuri destinat evenimentelor. La acestea se adaugă și alte facilități precum un restaurant, sală de sport și un cabinet medical.

Renault Bucharest Connected. Eficiență energetică

Proiectul se bucură, în plus, de cele mai înalte standarde în materie de eficiență energetică. Acesta urmează să fie certificat verde BREEAM, cu gradul Excellence.

Renault Bucharest Connected va fi prima clădire din portofoliul Globalworth certificată EDGE (“Excellence in Design for Greater Efficiencies”), oferit de IFC, divizia de investiţii a Băncii Mondiale. O clădire care primește această certificare utilizează cu 20% mai puțină energie și apă, ceea ce are un impact pozitiv asupra costurilor de întreținere.

Clădirea are un consum redus de energie electrică și o eficiență maximă în ceea ce privește:

  • încălzirea
  • răcirea
  • ventilarea spațiilor

Renault Bucharest Connected. Lumină naturală

Un element de diferențiere al proiectului este reprezentat de cele două atriumuri generoase. Acestea oferă un plus de lumină naturală în spațiile de birouri, reprezentând atât un beneficiu pentru starea de bine a angajaților, precum și pentru reducerea costurilor de întreținere.

În plus, acest lucru este amplificat și de fațada de sticlă a clădirii. Aceasta este proiectată astfel încât să minimizeze și pierderea de căldură pe timpul iernii.

Citește și Start – Up Nation 2018 rezultate finale. Când se publică punctajele?