Stiri: Logistica

Renault Trucks D 2019

Renault Trucks D 2019 aduce economii de combustibil de până la 7%

13.12.2018

Renault Trucks a lansat versiunea 2019 a gamei sale de Distribuție, Renault Trucks D și D Wide. Noile versiuni ale vehiculelor se diferențiază prin elemente aerodinamice îmbunătățite și un grad înalt de confort pentru șofer, alături de noi motorizări Euro 6 Step D. Noile echipamente și îmbunătățirile aduse motoarelor aduc economii de combustibil de până la 7% față de generația anterioară.

Renault Trucks D și D Wide 2019 pot fi deja comandate. Acestea sunt compatibile cu biodieselul (până la 100%) și sunt disponibile și în versiune CNG.

Renault Trucks D 2019. Motorizare Euro 6 Step D

Motoarele DTI 5, DTI 8 și DTI 11 îndeplinesc regulamentul Euro 6 Step D. Acesta urmează să intre în vigoare începând cu 1 septembrie 2019.

În plus, motorizările vehiculelor Renault Trucks D și D Wide au fost actualizate și sunt echipate cu un filtru de particule de nouă generație.

Pentru a reduce consumul de combustibil, motoarele DTI 5 și DTI 8 au fost echipate cu un nou software.

De asemenea, gama echipamentelor auxiliare a fost reproiectată. Astfel, Renault Trucks D și D Wide sunt dotate cu un nou sistem de răcire a uleiului și cu o pompă de apă cu debit scăzut.

Renault Trucks D 2019. Aerodinamică optimizată

”Ceea ce a realizat, recent, Renault Trucks pe vehiculul experimental Urban Lab 2 a demonstrat că optimizarea elementelor de aerodinamică reprezintă unul dintre instrumentele cheie pentru reducerea atât a consumului de combustibil, cât și a emisiilor de CO2 ale vehiculelor de distribuție, în special atunci când acestea sunt operate în medii peri-urbane”, a mai anunțat compania.

Pentru îmbunătățirea fluxurilor de aer și pentru reducerea semnificativă a consumului de combustibil, aerodinamica vehiculelor nou lansate a fost optimizată. Astfel, acestea au fost echipate cu noi deflectoare laterale, precum și cu un deflector ajustabil pentru acoperiș.

Renault Trucks D 2019. Siguranță

Pentru un nivel mai înalt de siguranță și confort, Renault Trucks D și D Wide sunt echipate cu noi sisteme de asistență a șoferului.

Este vorba de Sistemul Adaptive Cruise Control (ACC), care menține în mod automat o distanță minimă în urma vehiculului din față.

De asemenea, limitatorul ajustabil de viteză (ASL) reprezintă unul dintre elementele integrate.

”Combinația dintre aceste îmbunătățiri și noi echipamente permite clienților să obțină o reducere a consumului de combustibil de 7%, comparativ cu generația anterioară de vehicule”, conform Renault Trucks.

Citește și Credite pentru IMM-uri de la UniCredit. Garanția a fost redusă la 50%