Restaurant Hercule Suceava

Se deschide primul restaurant Hercule din Suceava!

03.09.2019

Restaurant Hercule Suceava. Ștefan Mandachi deschide un nou restaurant Hercule. Astfel, lanțul de restaurante grecești de tip fast-food fondat de omul de afaceri Ștefan Mandachi va avea o nouă unitate. Deschiderea are loc în urma unei investiții de 91.000 euro.

Cel de-al patrulea restaurant Hercule va fi deschis în perioada următoare, în incinta Mandachi Hotel&Spa, din municipiul Suceava.

Restaurant Hercule Suceava. Franciză

Unitatea va fi inaugurată în regim de franciză, în parteneriat francizat – francizor și va avea specific de tavernă grecească, la fel ca toate restaurantele din această rețea.

Conceptul va fi, însă, ușor schimbat. Acesta va fi adaptat amplasării într-un hotel de patru stele. În plus, meniul va fi diversificat și vor exista mese și ospătari.

Restaurant Hercule Suceava. 60 de metri pătrați

Noua unitate va avea o suprafață de 60 metri pătrați. Aceasta va fi poziționată în locul restaurantului cu specific italienesc Don Stefano, care a fost închis de curând, din cauza lipsei personalului suficient de bine calificat.

Costul deschiderii unui restaurant de tipul Hercule începe de la 48.500 euro, sumă în care nu este inclus TVA-ul și taxa de franciză, dar în acest caz investiția a fost mai mare, datorită amplasării într-unul dintre cele mai mari și mai bine dotate hoteluri din Suceava – Mandachi Hotel&Spa, care a fost inaugurat în septembrie 2018, fiind singurul hotel de patru stele din oraș, care are centru.

Restaurant Hercule Suceava. 12 angajați

Noul restaurant Hercule va avea 12 angajați și, deși își va păstra caracterul grecesc și o mare parte din meniul oferit în celelalte unități Hercule, va avea și preparate noi, cum sunt pastele cu fructe de mare, brânza feta la grătar și saganaki (aperitive grecești, pregătite în tigaie). Acestea se vor alătura diverselor tipuri de gyros, souvlaki, salată cu brânză Halloumi, toate asezonate cu sosuri din legume cultivate natural și sos tzatziki.

Ce spune Ștefan Mandachi?

„Din păcate, această inaugurare vine pe fondul unei decizii grele, dar necesare, pe care am fost nevoit să o iau, aceea de a închide restaurantul Don Stefano, pentru că m-am confruntat cu o problemă frecventă pe piața locală a serviciilor de lux: lipsa personalului suficient de bine calificat. Este dificil să găsești bucătari și ospătari pentru acest tip de restaurante chiar și în București, nu doar în orașele de provincie. Un alt inconvenient este salarizarea, care trebuie să fie pe măsură, și unde intervin impozitele foarte mari pe care trebuie să le suporte angajatorul, ceea ce face grea supraviețuirea unui antreprenor pe această piață. Așadar, pe de o parte te confrunți cu lipsa forței de muncă, iar pe de alta cu un sistem de taxare a salariului net care ajunge la 72%”, explică Ștefan Mandachi, fondatorul rețelei Hercule și al Mandachi Hotel&Spa.

Rețeaua Hercule în România

Rețeaua Hercule are o vechime de patru ani pe piața locală. Aceasta funcționează în sistem de franciză. Investiția într-o unitate pornește de la 48.500 euro.

Taxa de franciză se ridică la 7.500 euro, iar redevența este zero.

La ora actuală, lanțul de restaurante numără trei unități: una situată în centrul comercial Aurora Shopping Mall din Buzău, precum și două restaurante stradale, în Reșița și Vaslui.

Lanțul Hercule a înregistrat, la finalul anului 2018, o cifră de afaceri de 1,14 milioane de euro. Pentru 2019 se estimează atingerea pragului de 2 milioane euro.

Citește și Un nou camion fabricat în România. Cât costă camionul TRUSTON

 

 

 

Citiți și despre: