Stiri: Agricultura

Rezultate Corteva trimestrul 1 din 2021

Corteva anunţă rezultate favorabile pentru trimestrul I din 2021

11.05.2021

Rezultate Corteva trimestrul 1 din 2021. Compania a publicat rezultatele financiare pentru trimestrul I din 2021 care s-a încheiat la 31 martie 2021. Conform raportului, lansarea continuă de produse noi care s-a desfășurat în condiții de piață favorabile a dus, la nivel global, la creșterea atât a volumelor de vânzări, cât și a prețurilor produselor. Vânzările nete, dar și cele organice, au crescut cu 6% față de anul anterior. S-au realizat caștiguri în majoritatea regiunilor cu creșteri cu două cifre în America Latină.

De asemenea, conform Corteva, vânzările de produse noi au dus la creșteri atât în volume, cât și în prețuri în segmentul de produse de protecție a plantelor. Atât vânzările nete cât şi cele organice au crescut cu 12%. În toate regiunile vânzările au avansat cu procente cu două cifre. Vânzările de produse noi în segmentul de protecție a plantelor au depășit 120 milioane dolari.

Rezultate Corteva trimestrul 1 din 2021. Vânzările nete de seminţe

Datorită lansărilor de produse noi şi a creșterilor de prețuri în comparație cu anul anterior, vânzările nete de semințe au crescut cu 2% și cele organice cu 3%. Astfel, rezultatele financiare corespunzătoare au compensat sezonalitatea vânzărilor de semințe din America de Nord.

În standardul GAAP veniturile şi câștigul per acțiune (EPS) din operaţii au fost 613 milioane dolari și, respectiv 0,81$ pe acțiune.

În comparație cu trimestrul I din 2020, în T1 2021 EBITDA operațional a crescut cu 14%. Acest indicator a ajuns la 904 milioane dolari.

Compania s-a confruntat cu tendințe de piață de creștere a costurilor, mai ales legate de:

  • transport
  • logistică
  • materii prime

Acestea au fost parțial compensate prin programele de creștere a productivitații pe care Corteva le-a inițiat în această perioadă.

Rezultate Corteva trimestrul 1 din 2021. Cheltuieli

Cheltuielile administrative și generale au scăzut cu 1,6% în raport cu vânzările din această perioadă.

Estimările conducerii companiei referitoare la vânzările nete pentru întreg anul 2021 sunt marcate într-un interval cuprins între 14,6 miliarde dolari și 14,8 miliarde dolari. EBITDA operațional se anticipează că se va situa între 2,4 miliarde dolari și 2,5 miliarde dolari.

Ce spune conducerea companiei?

“Rezultatele primului trimestru din 2021, impulsionate de cele ale anului 2020, au reflectat activitatea deosebită a echipelor noastre din întreaga lume. Corteva a realizat vânzări mai mari atât în sectorul de semințe, cât și în cel al protecției plantelor; de asemenea au crescut substanțial atât profitul operațional brut, cât şi cel net. Această performanță demonstrează atât faptul că piața cere tehnologia inovatoare şi diferențiată pe care noi o oferim, cât și realizările obținute în creșterea productivității și controlul costurilor interne, în ciuda creșterii unor costuri externe.

Rezultatele acestui trimestru demonstrează încă o dată angajamentul de a crea valoare pentru acționarii noștri, cărora le-am oferit 450 milioane dolari sub formă de dividende şi de răscumpărări de acțiuni. Ne aşteptăm ca până la sfârșitul primului semestru al acestui an să îndeplinim, conform programului aprobat dinainte, cea mai mare parte a obligației de a răscumpăra acțiuni în valoare de 1 miliard dolari.

Suntem încurajați de perspectivele pozitive ale agriculturii la nivel global; abordarea noastră este aceea de a ne păstra agilitatea într-o piață care poate prezenta volatilități generate de variațiile care pot apărea în procesul şi în ritmul de refacere a economiei mondiale, creșterea prețului input-urilor fiind unul dintre elementele de considerat. Urmărim acești factori și, pentru perioada care rămâne până la sfârşitul acestui an, ne vom concentra pe creșterea veniturilor în paralel cu controlul creșterii productivității şi a profitabilităţii”, a declarat Jim Collins, Chief Executive Officer.

În perioada analizată, Corteva a returnat acționarilor aproximativ 450 milioane dolari sub formă de:

  • dividende trimestriale
  • răscumpărări de acțiuni

În acest an, compania va continua într-un ritm accelerat programul de răscumpărări de acțiuni aprobat. Pentru 2021 se estimează că majoritatea programului să fie îndeplinit în semestrul în curs.

Rezultate Corteva trimestrul 1 din 2021. Produse biologice

De asemenea, compania a luat măsuri pentru a-și întări accesul şi implicit poziția în sectorul de piață al produselor biologice. Acest lucru s-a făcut prin trei acorduri de colaborare. Prin semnarea acestora, s-a accelerat ritmul de inovare şi s-a întărit poziția de lider a companiei în acest sector de vârf al pieței, care pune la dispoziția clienților produse de mare valoare, ce au la bază substanțe active naturale, produse a căror cerere este în creștere.

Prin integrare în portofoliul divers, dar echilibrat, de tehnologii noi şi diferențiate folosite în segmentul de protecție a plantelor – insecticidele Qalcova și Jemvelva şi fungicidul Inatreg vor întări, prin complementaritatea lor, soluţiile sustenabile deja existente, soluții care sunt oferite fermierilor în vederea satisfacerii noilor provocări apărute în protecția plantelor.

Sustenabilitate

În ceea ce priveşte țintele de sustenabilitate ale programului de 10 ani introdus în 2020, compania a creat recent portofoliul de servicii:

  • Carbon
  • Ecosistem.

Corteva se axează pe:

  • îmbunătăţirea tehnicilor de captare a carbonului
  • creeare de noi soluții care să permită fermierilor să-și crească profitabilitatea

Rezultate Corteva trimestrul 1 din 2021. România şi Moldova

“În România și Moldova, afacerea Corteva a crescut cu peste 19% în primul trimestru al anului 2021, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent”, a declarat Jean Ionescu, Country Leader România și Moldova. “Vom continua să furnizăm genetică de top, soluții de protecția plantelor de ultimă generație, agricultură digitală și expertiză financiară, astfel încât să obținem rezultate excepționale și să ne atingem pe deplin potențialul”, a completat acesta.

Perspective pentru 2021

Compania și-a revizuit în sens pozitiv estimările referitoare la vânzările nete pentru întreg anul 2021. Se estimează vănzări nete între 14,6 miliarde dolari și 14,8 miliarde dolari. Media acestora ar reprezenta o creștere de 3-4% faţă de vânzările nete corespunzătoare anului trecut. În ceea ce privește creșterea organică a vânzărilor, este estimată la 3%.

Estimările referitoare la câștiguri sunt menținute la nivelul anticipat anterior. Se așteaptă ca EBITDA operațional să fie cuprins între 2,4 miliarde dolari şi 2,5 miliarde dolari, în timp de EPS (câștigul pe actiune) operațional este estimat între 1,85 dolari şi 1,95 dolari. Corteva anunţă că nu poate să reconcilieze rezultatele financiare viitoare non-GAAP cu cele GAAP. De asemenea, compania nu poate previziona, fără a face eforturi nerezonabile, apariția anumitor evenimente asupra cărora nu are nici un fel de control, cum ar fi Dezvoltările Semnificative.

Citeşte şi Erbicide Corteva. Cea mai eficientă soluţie: Pachetul Pixxaro™ Super