Stiri: Companii

Rezultate Daikin Romania 2018 -2019

Daikin România, rezultate bune în anul financiar 2018 – 2019

12.06.2019

Daikin România a raportat în anul financiar 2018-2019 o cifră de afaceri în valoare de 28.6 milioane de euro. Compania își menține, așadar, trendul pozitiv și își consolidează poziția de lider al pieței HVAC (Încălzire, Ventilație și Aer Condiționat) din țara noastră cu o creștere de 12% față de anul anterior.

Rezultate Daikin România 2018 -2019. Realizări pe toate direcțiile de business

„Anul financiar încheiat la 31 martie 2019 este marcat de o serie de realizări pe toate direcțiile de business, acestea contribuind la atingerea obiectivului propus, acela de a ne menține poziția de lider al pieței HVAC în România. Atât segmentul rezidențial, cât și cel comercial au înregistrat o creștere în decursul lui 2018, cea mai mare dezvoltare fiind pe zona de proiecte cu soluții VRV și aparate de aer condiționat din gama Flagship, cu 25%, respectiv 66%. Această evoluție ne bucură cu atât mai mult cu cât anul acesta împlinim 25 de ani de activitate în România. La nivel de grup, în anul anterior, ne-am atins un alt scop important și ne-am consolidat expertiza în domeniul refrigerării prin achiziționarea grupului austriac AHT, lider pe piața de refrigerare comercială, în urma unei tranzacții în valoare de 881 milioane de euro”, a declarat Daniel Vasile (foto), Managing Director Daikin Romania.

Rezultate Daikin România 2018 -2019. Proiecte

Printre proiectele comerciale realizate anul trecut se regăsesc:

 • Palatul Telefoanelor (București)
 • clădirea de birouri The Light (București)
 • complex Lebăda Luxury Resort & Spa (Delta Dunării)
 • Hala Centrală (Iași)
 • Courtyard by Marriott (București)
 • MARe Muzeu (București)
 • Expo Business Park (București)
 • Novis Plaza (Cluj Napoca)

Rezultate Daikin România 2018 -2019. Ce spune conducerea companiei?

„Daikin setează standardul în industria HVAC și obiectivul nostru, de la an la an, este să facem totul cu putință pentru a păstra acest titlu. De aceea, căutăm de fiecare dată să ne autodepășim și să dăm curs unor noi provocări care, în final, să contribuie la a oferi servicii de cea mai bună calitate. 2018 este un an de care suntem mândri, am lansat noua generație de sisteme VRV IV Plus, primul chiller cu R-32 de pe piață și seria Sky Air mini. Totodată, am consolidat parteneriatul Commercial Solutions Expert, lansat în 2017, prin intermediul căruia putem oferi servicii la cele mai ridicate standarde și o calitate excelentă pentru proiecte de orice anvergură”, a declarat Florin Ihora, Commercial Sales Manager Daikin Romania.

Rezultate Daikin România 2018 -2019. Segmentul rezidențial

Pe segmentul rezidențial, compania a furnizat și în 2018 soluții de climatizare pentru ansamblurile rezidențiale de lux din Capitală, precum:

 • Aviației Park
 • Barrio Residence
 • Caramfil 85

De asemenea, dată fiind noua orientare către segmentul de încălziri, compania a utilizat și Ansamblul Rezidențial Șelimbăr. Acestea se numără printre primele proiecte dotate cu pompe de căldura Atherma R Hybrid, care gestionează inteligent costurile facturilor de utilități, optimizând consumurile de electricitate şi gaz, în funcţie de condiţiile de temperatură exterioară şi preţurile energiei furnizate.

Rezultate Daikin România 2018 -2019. Campania de Buy Back

În plus, după succesul înregistrat de ediția pilot desfășurată în 2018, în martie 2019, compania a lansat la nivel național programul Buy Back. În cadrul acestei campenii, Daikin atrage atenția asupra impactului major pe care un sistem prea vechi îl are asupra sănătății utilizatorilor și încurajează reciclarea responsabilă.

Compania vine în sprijinul celor care își doresc schimbarea vechiului aparat cu unul superior din punct de vedere energetic. Clienți beneficiază, astfel, de suportul Daikin și al partenerilor autorizați în acest sens.

Citește și Aegon lansează o asigurare pentru servicii oncologice