Stiri: Companii

Rezultate financiare Bayer: Anunţul făcut de companie după preluarea Monsanto

05.09.2018

Compania farmaceutică germană Bayer a anunţat miercuri că a încheiat „cea mai mare achiziție a sa din istorie”. În plus, compania a prezentat o serie de estimări financiare pentru al doilea trimestru. Bayer a declarat că preluarea a susţinut veniturile înregistrate din perioada aprilie – iunie 2018, compensând vânzările slabe din acest interval pe segmentul asistenţei medicale.

Rezultate financiare Bayer. Cei mai importanţi indicatori

– Venitul net a scăzut cu 34,7% față de trimestrul precedent la 799 milioane euro.

– Rezultatele în urma deprecierii şi amortizării activelor s-a redus uşor, până la 666 milioane de euro.

– Venitul per acţiune a avansat cu 1,3%, la 1,54 euro.

Rezultate financiare Bayer. Veniturile, în scădere

Compania a mai anunţat că veniturile înainte de dobânzi, impozite, deprecieri și amortizări au ajuns la 2,34 miliarde euro, în al doilea trimestru al anului curent.

Venitul net al Bayer a înregistrat o scădere de 34,7%.

Totuşi compania a raportat o creștere de 8,8% a vânzărilor în al doilea trimestru al anului, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Astfel, în aprilie-iunie 2018, vânzările totale ale grupului au fost de 9,48 miliarde de euro.

Creșterea vânzărilor a fost susţinută în principal de afacerile sale în domeniul culturilor agricole. Pe acest segment, vânzările au avansat cu 21,4%.

Bayer a declarat că această creștere s-a datorat unor provizioane semnificativ mai mari care aveau în vedere returnarea produselor în trimestrul I din 2018.

Rezultate financiare Bayer. Vânzările, susţinute de preluarea Monsanto

De asemenea, creșterea cu 8,8% a vânzarilor din al doilea trimestru a fost susţinută şi de preluarea Monsanto, cea mai mare companie integrată de pesticide și semințe din lume.

Bayer a mai anunţat că, în acest an, estimează că va plăti cel puţin dividende similare cu cele din 2017.

În luna iunie 2018, Bayer a finalizat achiziţia Monsanto, valoarea tranzacţiei fiind de 63 de miliarde de dolari.

În urma acestei preluări, compania devine cel mai mare furnizor de seminţe modificate genetic şi erbicide din lume. Bayer deţine, în prezent, în urma preluării, o cotă de piaţă de aproximativ 33% din piaţa seminţelor şi pesticidelor.

Citeşte şi Piaţa medicamentelor din România: Anunţul făcut de Consiliul Concurenţei