Stiri: Finante

Rezultate financiare BCR 2018

Rezultate financiare BCR 2018: Anunţul făcut de bancă

02.11.2018

Banca Comercială Română a avut, în perioada ianuarie-septembrie 2018, o creştere solidă. De asemenea, banca a lansat prima platformă de banking inteligent din România, numită George. Lansarea reprezintă o etapă importantă în procesul de transformare digitală a băncii. În plus, ea vine în continuarea eforturilor de a îmbunătăți experiența online a clienților.

Toată în această perioadă, BCR a continuat să ofere clienților servicii de planificare financiară pe termen lung. Astfel, a confirmat angajamentul său de a crea prosperitate pentru români.

Rezultate financiare BCR 2018: Credite

Banca a mai anunţat că produsul standard de credit ipotecar și creditele de nevoi personale au fost îmbunătățite și adaptate la nevoile pieței. Astfel, s-au generat un nivel total de finanțări noi de 6,3 miliarde de lei, în primele nouă luni.

În plus, BCR a finanțat achiziția a peste 10.000 de locuințe în perioada analizată.

„BCR și-a consolidat poziția de principal partener bancar pentru românii care vor să-şi cumpere o casă, deţinând o cotă de peste 22% din creditele imobiliare acordate în primele nouă luni din 2018”, conform BCR.

Rezultate financiare BCR 2018: Finanţarea economiei României

Instituţia a continuat să fie un pilon important pentru economia României. Aceasta a finanţat sectoare importante pentru creșterea PIB-ului, cum ar fi industria producătoare (în principal auto), energie, agricultură și IT.

Nivelul creditelor aprobate pentru sectorul corporate a ajuns la 4,5 miliarde RON (970 milioane EUR).

Per total, BCR a realizat un profit net de peste un miliard de RON (218,2 milioane EUR). Câştigul vine pe baza unui rezultat operaţional solid şi a unor performanțe ridicate pe toate liniile de business.

Rezultate financiare BCR 2018: Ce spune conducerea băncii?

“Crearea de prosperitate în România reprezintă un drum plin de provocări, fiind deopotrivă și unul inspirațional. Vom putea ajunge acolo doar printr-o colaborare extinsă și cu această ocazie aș dori să mulțumesc clienților și angajaților noștri care colaborează împreună pentru a face față unui mediu economic și social aflat în continuă schimbare. În ultima instanță, scopul nostru este să contribuim la ridicarea nivelului de încredere al societății și facem acest lucru prin crearea de noi oportunități economice, dar mai ales învățând în permanență de la clienții noștri cum să acționăm ca un consilier de încredere. Sunt deosebit de recunoscător tuturor românilor care cred în programul Școala de Bani și își propun să obțină independența financiară. Dintr-o altă perspectivă strategică, transformarea băncii este mai impulsionată de tehnologie ca niciodată și suntem conștienți că acesta este doar începutul. Ne adaptăm relația cu clienții la universul digital și credem că aceasta este singura soluție pentru a reuși o transformare durabilă”, Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română.

Rezultate financiare BCR 2018: Solvabilitate

Raportul de solvabilitate, potrivit standardelor IFRS, în august 2018 se afla la nivelul de 21%. Nivelul este cu mult peste cerinţele obligatorii ale Băncii Naţionale a României.

„BCR îşi menţine în continuare rata de solvabilitate ridicată, dovedind astfel capacitatea şi angajamentul de susţinere a creşterii creditării atât în linia de afaceri retail cât şi în linia de afaceri corporate, consolidând astfel capacitatea de a genera venituri semnificative din activitatea sa de bază”, mai spun reprezentanţii băncii.

Citeşte şi Spitalul Regional din Braşov: Anunţul făcut de ministrul Sănătăţii