Stiri: Companii

Câștigătoare Programul TalentA 2022

Rezultate financiare Corteva

23.08.2022

Rezultate financiare Corteva. Corteva raportează rezultatele financiare din al doilea trimestru și prima jumătate a anului 2022, cu proiecții de vânzări nete și câștiguri anuale în creștere. Astfel, compania raportează creșterea dividentului cu ~7% pe o bază anuală, care va intra în vigoare în trimestrul al treilea. În plus, compania anunță un program de restructurare în linie cu revizuirile strategice ale portofoliului.

Rezultate Corteva. Principalele evoluții din prima jumătate a anului 2022

  • În prima jumătate a anului 2022, vânzările nete au crescut cu 11% față de anul precedent, cu câștiguri pe ambele segmente.Vânzările organice1 au crescut cu 14% în aceeași perioadă a anului, generate de sporuri procentuale de două cifre în toate regiunile.
  • Vânzările nete de semințe au crescut cu 3% și vânzările organice1 au crescut cu 6% pe an, cu câștiguri notabile în EMEA2, parțial afectate de reducerea volumului de porumb și rapiță din America de Nord. Prețul s-a majorat cu 7% la nivel global datorită execuției continue a strategiei asumate și a măririi costurilor de producție.

“În prima jumătate a anului, Corteva a avut un start impresionant, generat de creșteri procentuale de dou[ cifre ale vânzărilor și o creștere a EBITDA Operațional, reflectând cererea puternică din partea clienților și o activitate susținută în ciuda unor evoluții de piață dinamice. De asemenea, continuăm să luăm măsuri în ceea ce privește strategia de a accelera performanța, inclusiv finalizarea ce are în vedere revizuirea strategică de portofoliu, simplificând procesele interne și luarea deciziilor legate de investiții în inovare și tehnologie pentru a oferi valoare fermierilor și pentru a contribui la un sistem alimentar global mai sustenabil. Consider că suntem bine poziționați pentru a ne adapta într-un mediu de operare provocator. Rezultatele foarte bune din prima jumătate a anului și fundamentele solide ale pieței ne-au dat încredere să ne ridicăm așteptările pentru acest an.” a declarat Chuck Magro, Chief Executive Officer

Rezultate Corteva. Cum au evoluat vânzările nete?

  • Vânzările nete pe segmentul de produse de protecția plantelor s-au majorat cu 24%, iar vânzările organice1 au crescut cu 28%, regiunile America de Nord2 și America Latină fiind lideri de vânzări. Creșterile în volum au fost determinate de cererea timpurie din America Latină și de lansările noilor produse, incluzând erbicidele EnlistTM și ArylexTM și fungicidul OnmiraTM. Majorarea prețurilor a reflectat o execuție puternică în toate regiunile ca răspuns la creșterea de natură inflaționistă a costurilor.
  • În standardul GAAP, veniturile și câștigul per acțiune (EPS) din operațiuni continue au fost 1.58 miliarde $ și, respectiv 2.16$ pe acțiune pentru prima jumătate a anului 2022. EBITDA1 operațional a fost de 2.76 miliarde $, o îmbunătățire cu 17% față de anul precedent, datorită execuției solide a politicii de prețuri și a câștigurilor din volum în toate regiunile, parțial afectate de inflație și de variații negative ale cursului valutar. Câștigul pe acțiune (EPS1 operațional) a fost de 2.61 $, în creștere cu 19% față de aceeași perioadă a anului trecut.
  • Conducerea companiei a oferit estimări3 privind vânzările nete și EBITDA1 Operațional pentru tot anul 2022. Compania se așteaptă ca vânzările nete să fie cuprinse între 17.2 miliarde $ și 17.5 miliarde $ și EBITDA1 Operațional între 2.95 miliarde $ și 3.10 miliarde $. EPS1 operațional este așteptat să fie între 45$ și 2.60$ pe acțiune.
  • Compania a anunțat o creștere anuală de ~7%  a dividentelor pentru trimestrul al treilea, reflectând concentrarea asupra returnării capitalului către acționari.

Rezumatul trimestrului II 2022

Pentru al doilea trimestru încheiat la 30 iunie 2022, vânzările nete au crescut cu 11% față de aceeași perioadă a anului trecut. Vânzările organice1 au crescut cu 13%, având loc creșteri în toate regiunile.

„Volumul a crescut cu 4% față de aceeași perioadă a anului trecut. Cererea de produse noi și diferențiate de protecția plantelor, împreună cu cererea timpurie puternică din America Latină, a condus la o creștere netă de două cifre a vânzărilor pentru acest segment, cu o creștere a vânzărilor organice1 de 28%. Volumele mai mici de semințe au fost determinate de reducerea suprafețelor de porumb și de constrângerea în ceea ce privește aprovizionarea cu semințe de rapiță din America de Nord”, afirmă reprezentanții Corteva.

Prețul a crescut cu 9% față de anul anterior, reflectând execuția continuă a strategiei companiei pentru valoarea și recuperarea costurilor de intrare mai mari.

Perspective actualizate pentru anul 2022

Perspectivele pentru agricultură rămân solide în ciuda volatilității recente a prețurilor legate de materiile prime. Compania se așteaptă la o cerere record pentru cereale și semințe oleaginoase în anul 2022, care ar trebui să sprijine prețurile materiilor prime, având în vedere că stocurile finale rămân sub presiune. Bilanțurile cultivatorilor și nivelurile de venit rămân sănătoase, în ciuda creșterii costurilor de intrare pentru combustibil și îngrășăminte, ceea ce îi determină pe clienți să prioritizeze tehnologia pentru a-și maximiza rentabilitatea.

Ca urmare, compania și-a actualizat proiecțiile furnizate anterior privind anul 2022 – creșterea așteptărilor privind vânzările și câștigurile pentru această perioadă. Corteva se așteaptă la venituri nete cuprinse între 17.2 miliarde $ și 17.5 miliarde $, care, în medie, reprezintă o creștere netă a vânzărilor de aproximativ 8% și o creștere organică a vânzărilor de 11%. Compania estimează că segmentul EBITDA1 operațional va fi între 2.95 miliarde $ și 3.10 miliarde $, care la jumătatea anului reprezintă o creștere estimată a EBITDA1 operațional de 17%. EPS (câștigul pe acțiune) operațional a fost ajustat, între 2.45 și 2.60 $ pe acțiune.

În standardul GAAP, veniturile din operațiunile continue după impozitul pe venit au fost de 1 miliard de $ în trimestrul al doilea al anului 2022. EBITDA1 operațional pentru al doilea trimestru a fost de 1.72 miliarde $, în creștere cu 18% față de aceeași perioadă a anului trecut.

 

Citește și Programul TalentA 2022: Corteva Agriscience a anunțat finalizarea înscrierilor