Stiri: IT&C

Rezultate financiare ELKO Group 2018.

Rezultate financiare ELKO Group 2018. Anunțul făcut de companie

03.06.2019

Rezultate financiare ELKO Group 2018. Anul trecut, compania a raportat o cifră de afaceri de peste 1.5 miliarde de dolari. De asemenea, veniturile ELKO au atins valoarea de 1 768 milioane dolari, în creștere cu 11%.

Rezultate financiare ELKO Group 2018. Creșterea a fost susținută de:

  • pătrunderea pe noi piețe
  • extinderea gamei de produse din ofertă
  • desfășurarea cu succes a operațiunilor pe piețele pe care activează

Principalele rezultate financiare consolidate pentru 2018:

• Veniturile au atins valoarea de 1 768 milioane USD (1 497 milioane EUR), cu 11% mai mult față de anul precedent;

• Marja profitului brut a fost de 4.7%, în scădere cu 0.2 procente față de anul precedent;

• Profitul brut a fost de 83 milioane USD (70 milioane EUR), în creștere cu 6% față de anul precedent;

• Profitul net a fost de 9.4 milioane USD (8 milioane EUR), în scădere cu 32% față de anul precedent.

Rezultate financiare ELKO Group 2018. Ce spune conducerea companiei?

„În ciuda provocărilor geopolitice din regiunea CIS și a concurenței tot mai acerbe pe toate piețele pe care activează ELKO, am obținut o creștere a veniturilor cu 11%, iar pentru anul 2019 ne propunem să atingem suma de 2 miliarde. Este un obiectiv ambițios, dar știm că există potențial și modalități de a-l exploata. Evenimentele notabile ale anului 2018 au fost expansiunea noastră geografică, menținerea unor canale de distribuție eficiente și cu costuri reduse, un efort constant pentru dezvoltarea portofoliului și concentrarea pe produsele, serviciile și soluțiile cu valoare adăugată. Estimăm că rata de creștere nu se va reduce nici în anul 2019”, a spus Svens Dinsdorfs, CEO al ELKO Group.

Rezultate financiare ELKO Group 2018. Achiziții

Anul trecut, compania a efectuat o serie de achiziții, dintre care cea mai importantă a fost preluarea companiei Absolut din Rusia. Achiziția a permis ELKO să ofere electronice și electrocasnice dedicate locuințelor pe o nouă piață.

De asemenea, în Slovacia, WESTech – o subsidiară ELKO Group – a achiziționat acțiuni la comercianții de retail Arašid și MP3.sk, extinzându-și astfel portofoliul de jocuri, console, telefoane mobile și accesorii pentru telefoane.

“Este important de subliniat concentrarea noastră pe îmbunătățirea proceselor interne: anul trecut am actualizat mai multe sisteme, am investit într-o platformă automată și eficientă de comerț electronic, în sistemul operațional JD Edwards și altele. ELKO se remarcă prin experiența și cunoștințele acumulate în peste 26 ani de activitate. Credem că rolul nostru ca distribuitor este acela de a folosi aceste cunoștințe și de a le pune la dispoziția clienților noștri. Asta înseamnă dezvoltare tehnologică susținută, învățare și creștere prin folosirea cunoștințelor angajaților noștri și prin urmărirea tendințelor de afaceri. Suntem încrezători că această abordare ne va permite să îmbunătățim operațiunile zilnice și serviciile pe care le oferim clienților”, a adăugat Svens Dinsdorfs.

Rezultate financiare ELKO Group 2018. Premii

Creșterea raportată de companie a fost recunoscută prin acordarea de diverse premii și nominalizări. Așadar, ELKO Group a intrat în prestigiosul grup al celor mai mari 500 companii din Europa Centrală și de Est – COFACE. Compania se plasează pe locul 124, deținând cea mai înaltă poziție dintre cele șase companii letone care se află pe listă.

De asemenea, în cadrul ceremoniei anuale de premiere ținute de publicația Dienas Bizness, ELKO a fost declarată cel mai mare holding din Letonia. În plus, ELKO Group a primit și o serie de premii acordate de parteneri.

Rezultate financiare ELKO Group 2018. Unul dintre cei mai mari distribuitori IT

ELKO Group este unul dintre cei mai mari distribuitori de produse și soluții IT din regiune. Compania reprezintă 400 de producători, oferind o gamă largă de peste 36.000 de produse și servicii către mai mult de 10.000 de companii, producători de calculatoare, retaileri, integratori de sisteme din 31 de țări în Europa și Asia Centrală.

Compania are peste 1.000 de angajați, iar cifra de afaceri a grupului în 2018 s-a ridicat la 1 768 de milioane USD (1 497 milioane EUR).

ELKO Romania face parte din Grupul ELKO și este specializată în distribuția unei game largi de echipamente și soluții IT:

  • soluții mobile
  • componente
  • soluții de infrastructură IT și de stocare
  • soluții de supraveghere video
  • echipamente industriale
  • software
  • periferice

Citește și Eco-vouchere 2019. Lista magazinelor în care pot fi utilizate