Stiri: Companii

Rezultate financiare EOS

Rezultate financiare bune pentru EOS, în anul financiar 2018-2019

23.07.2019

Grupul EOS își mărește din nou cifra de afaceri și profitul, compania înregistrând valori record pentru acești indicatori financiari. În plus, pentru EOS în România, deși a fost un an plin de provocări, atât în ceea ce privește zona legislativă cât și fiscală, compania a rămas stabilă din punct de vedere economic, iar accentul este în continuare spre a oferi servicii la standard înalt partenerilor– atât clienților actuali și viitori, cât și consumatorilor cu restanțe.

Rezultate financiare EOS. Ce spune conducerea din România a companiei?

“Continuăm să susținem misiunea și viziunea Grupului EOS prin încurajarea unei culturi a comunicării și transparenței în care principala noastră preocupare este consumatorul cu restanțe. Pentru a-i oferi cât mai multe alternative de colaborare, de curând am implementat, împreună cu colegii din Grupul EOS, un portal creat special pentru consumatori, prin care pot avea acces facil și în timp real la toate informațiile de care au nevoie, și mai mult decât atât, într-un mod digital, descărcând aplicația direct pe telefon”, a spus Georg Kovacs – Managing director EOS KSI România.

Rezultate financiare EOS. Cifra de afaceri

În anul financiar 2018/19 Grupul EOS și-a majorat cifra de afaceri cu 2,3 procente, ajungând la 813,7 milioane euro. Profitul brut (EBITDA) a atins valoarea de 283,6 milioane de euro.

Astfel EOS, furnizorul internațional de servicii financiare aparținând Grupului Otto a putut înregistra o nouă valoare maximală la ambii indicatori de performanță.

Unul din factorii principali ai creșterii este reprezentat de investițiile făcute în achiziții de portofolii de creanțe atât negarantate cât și garantate: în anul financiar precedent EOS a investit 668 de milioane de Euro în creanțe și imobiliare și se transformă tot mai mult într-un investitor financiar la nivel global.

Rezultate financiare EOS. ”Continuăm să investim”

„Mă bucur extrem de mult pentru un an financiar mulțumitor“, afirmă Klaus Engberding, CEO al Grupului EOS. „Atât din punct de vedere a cifrei de afaceri, cât și al profitului, noi am atins din nou un nivel excepțional. Am reușit să creștem veniturile Grupului EOS în pofida armonizării perioadei contabile din anul financiar anterior*. Acesta este un semn clar al dezvoltării sustenabile a activității noastre“, a afirmat Engberding. „Pe lângă achizițiile de creanțe negarantate, noi vom investi puternic și în achiziția de portofolii garantate. Cu ajutorul unor tehnologii performante de prelucrare a datelor, noi putem evalua și prelucra creanțele într-un mod cât mai optim, ceea ce ne oferă o bază perfectă pentru a investi puternic și pe viitor în achizițiile de creanțe la nivel global.“

Din Grupul EOS fac parte peste 60 de companii din 26 de țări. Grupul are peste 7.500 de angajați.

Prin rețeaua sa de parteneri, compania oferă celor aproximativ 20.000 de clienți ai săi servicii smart la nivel mondial.

Citește și Loteria bonurilor fiscale iulie 2019. Verifică dacă ai câștigat!