Stiri: IT&C

Cifra de afaceri 2Performant semestrul I din 2021

Grupul Legrand, rezultate financiare bune în primul semestru din 2019

05.08.2019

Rezultate financiare Legrand 2019. Specialistul global în infrastructuri electrice și digitale a anunțat rezultatele financiare pentru primul semestru al 2019. Compania franceză a înregistrat o cifră de afaceri și un profit în creștere.

Rezultate financiare Legrand 2019. Vânzările, în creștere cu 8%

Vânzările au crescut cu 8% în prima jumătate a anului 2019, comparativ cu prima jumătate a anului 2018. Acestea s-au situat la 3,2 miliarde de euro.

Profitul operațional ajustat a avansat și el cu 6%. Rezultatul reprezintă aproximativ 20% din totalul vânzărilor grupului.

Rezultate financiare Legrand 2019. Europa

În Europa, continent care însumează aproape 42% din vânzările totale ale grupului, Legrand a obținut rezultate pozitive atât în țările cu o economie matură, cât și în cele din Europa de Est.

“Aceste performanțe solide înregistrate în prima jumătate a anului ilustrează încă o dată calitatea modelului de business al companiei Legrand, precum și abilitatea Grupului de a genera valoare pe termen lung. Mai mult, Legrand a continuat să seteze noi standarde în industrie odată cu lansarea gamelor conectate pentru case inteligente, dar și a unor soluții inovatoare privind distribuția energiei și infrastructurile digitale”, a declarat Benoît Coquart, CEO-ul Grupului Legrand.

Rezultate financiare Legrand 2019. Optimizare operațională și dezvoltare

Legrand a continuat să inoveze în mod activ și a introdus o serie de noi produse în prima jumătate a anului, printre care se numără:

 soluții pentru interfețe dedicate utilizatorilor: Mosaic în Franța, Radiant Graphite în SUA, Lyncus în India, Rivia în Vietnam, dar și gama conectată Valena Next în Europa;

 Clase 100X, sistemul de interfonie video conectat, în Italia;

 sisteme noi pentru iluminat de urgenţă, în Franța;

 produse pentru infrastructura digitală, incluzând patch pannel-uri din programul LCS3;

 Gama de surse de putere neîntreruptibile Trimod MCS;

 Alarme rezidențiale conectate pentru autonomie asistată.

Rezultate financiare Legrand 2019. Fiabilitate și calitate

Soluțiile companiei sunt cunoscute atât pentru fiabilitatea și calitatea lor, cât și pentru designul inovator, primind recunoaștere internațională:

 Premiul Innovation Award pentru gama de interfețe conectate pentru utilizatori Living Now, care încorporează Alexa, la Las Vegas CES 2019;

 Trei premii IF Design Awards pentru Living Now (interfețe dedicate utilizatorilor), Practibox (distribuția energiei) și Keor Mod (surse neîntreruptibile de tensiune);

 Premiul Deutscher Rechenzentrumspreis în Germania, care recunoaște contribuția Legrand pentru integrarea funcțiilor inovatoare în unitățile PDU (Power Distribution Unit), care asigură astfel o eficiență sporită a energiei în centre de date.

Rezultate financiare Legrand 2019. Achiziții

Legrand a continuat strategia de creștere prin achiziții. În aprilie 2019, grupul a preluat Universal Electric Corporation, lider în sisteme de distribuție a energiei electrice pentru centre de date din SUA.

Această achiziție a consolidat poziția companiei pe piața de centre de date din SUA.

Legrand este specialistul global în infrastructuri electrice și digitale. Soluțiile sale complete pentru clădiri rezidențiale, comerciale, de birouri, învățământ, data center, spitale și alte centre de sănătate, hoteluri și construcții industriale îl fac un etalon în domeniu pentru utilizatorii din întreaga lume.

Rezultate financiare Legrand 2019. România și Moldova

În România și Republica Moldova, Grupul Legrand este prezent de peste 20 de ani şi comercializează, prin intermediul distribuitorilor săi, cele mai variate și inovatoare produse din domeniul electric sub umbrela a 15 mărci de top dintre care cele mai reprezentative sunt:

  • Legra
  • BTicino
  • Zucchini
  • Cablofil

Citește și Cât costă un metru cub de lemne pentru foc?