Rezultate MOL 2020

Rezultate financiare MOL 2019: Creștere impresionantă în primul semestru

02.08.2019

Rezultate financiare MOL 2019. Grupul MOL a anunţat rezultatele financiare pentru prima jumătate a anului curent. În primele şase luni, compania a obţinut un rezultat EBITDA de 1,15 miliarde USD, ceea ce înseamnă exact jumătate din ținta anuală orientativă pe anul 2019.

Rezultate financiare MOL 2019. EBITDA

Rezultatul EBITDA raportat de segmentul Upstream a fost cu 10% mai scăzut în prima jumătate a anului 2019, de 553 milioane USD, creşterea volumelor nefiind suficientă pentru a compensa scăderea preţurilor la petrol şi gaze. Segmentul a rămas cel mai mare generator de flux de numerar liber al Grupului. Producţia zilnică medie de hidrocarburi a fost de 111,8 barili echivalent petrol pe zi (BEP), cu 2% mai mare faţă de anul precedent.

Rezultate financiare MOL 2019. Rrezultatul operațional

Rezultatul operaţional (Clean CCS EBITDA) al segmentului Downstream a ajuns la 403 milioane USD în prima jumătate a anului 2019. Nivelul este cu 18% mai mic față de aceeași perioadă a anului trecut. Evoluţiile macro substanţial mai slabe pe segmentul de rafinare au pus presiune pe EBITDA.

Rezultate financiare MOL 2019. Consumer Services

Rezultatul EBITDA pe segmentul Consumer Services a continuat să crească într-un ritm de două cifre în monedele locale, susţinut de o constantă extindere dinamică a marjelor pe segmentele non-fuel şi carburanţi, ritm de creștere care a încetinit la 6% faţă de anul precedent, în USD, ajungând la 207 milioane USD în primele şase luni. Segmentul este încă susţinut de creşterea economică puternică din regiunea ECE, inclusiv de creşterea continuă de aproximativ 3% a pieţelor de carburanţi.

Rezultate financiare MOL 2019. Gas Midstream

Segmentul Gas Midstream a atins un rezultat EBITDA de 89 milioane USD. Nivelul este cu 24% mai mic faţă de primul semestru al anului trecut. În urma recentei achiziţii a interconexiunii de gaze naturale dintre Slovacia şi Ungaria, FGSZ (MOL Gas Midstream) devine singurul Operator de Sisteme de Transport (TSO) din Ungaria.

Rezultate financiare MOL 2019. Ce spune conducerea companiei?

„Modelul de afaceri solid, integrat ne-a permis să atingem un rezultat EBITDA de 1,15 miliarde USD în prima jumătate a anului 2019, foarte puţin sub nivelul remarcabil de anul trecut, în pofida scăderii preţurilor la petrol şi a marjelor mult mai slabe pe segmentul de rafinare. Astfel, suntem în continuare bine poziţionaţi pentru a atinge sau depăşi valoarea orientativă a rezultatului operaţional pentru anul 2019 (Clean CCS EBITDA) de 2,3 miliarde USD. Am continuat să generăm un flux de numerar liber simplificat pozitiv chiar şi într-o perioadă în care am cheltuit aproape 300 milioane USD pe proiecte transformaţionale strategice, printre care noua fabrică de polioli, care avansează conform planurilor şi calendarului”, a afirmat Zsolt Hernádi, Chairman-CEO al Grupului MOL.

Rezultate financiare MOL 2019. Veniturile din România

Vânzările retail ale MOL România au avut o creștere pe segmentul motorină de 3,1%. Acestea au ajuns la 262 kt. în semestrul I. Vânzările retail de benzină au înregistrat o foarte ușoară scădere de 1,3%, situându-se la 77 kt.

Citește și Aplicația Yango lansează un nou serviciu în România

 

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Rezultate financiare MOL 2019: Creștere impresionantă în primul semestru

  1. Pingback: Leadership Academy 2019 - Cursuri gratuite | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.