Stiri: Finante

Asigurari coronavirus

Rezultate financiare bune pentru OMNIASIG, în primul semestru din 2018

05.09.2018

Rezultate financiare bune pentru OMNIASIG, în primul semestru al anului curent. Compania de asigurări a raportat un avans de peste 9% a primelor brute subscrise. Valoarea acestora este de peste 558 milioane lei.

Reprezentanţii OMNIASIG Vienna Insurance Group spun că asiguratorul își continuă, aşadar, dezvoltarea sustenabilă.

„Acest rezultat confirmă faptul că OMNIASIG avansează durabil în direcția consolidării poziției sale pe piaţa asigurărilor generale din România”, conform companiei.

Rezultate financiare OMNIASIG – Profitul net

Şi profitul net al OMNIASIG a crescut, în perioada analizată. Astfel, acest indicator a ajuns la peste 13 milioane de lei. Profitul raportat este calculat în conformitate cu standardele de raportare IFRS în scop de consolidare.

De asemenea, volumul total al despăgubirilor plătite s-a majorat. Acestea au ajuns la peste 306 milioane lei, cu 8% mai mult decât în urmă cu un an.

Rezultate financiare OMNIASIG – Ce spun reprezentanţii companiei?

Reprezentanţii OMNIASIG afirmă că business-ul companiei se dezvoltă sustenabil.

“În prima jumătate a anului, OMNIASIG și-a menținut structura echilibrată a portofoliului (auto versus non-auto), cu scopul dezvoltării sustenabile a business-ului companiei. Creşterile înregistrate pe principalele linii de asigurare subliniază faptul că strategia noastră de dezvoltare are succes și aduce rezultatele așteptate”, au afirmat reprezentanţii companiei.

Conform acestora, compania vizează atingerea performanței pe termen lung. Acest lucru este atestat și de parteneriatul încheiat cu Federația Română de Judo și Federația Română de Lupte.
Aceste două parteneriate s-au materializat prin campania OMNIASIG pentru PERFORMANȚĂ.

„Același deziderat ne determină să punem pe primul loc îmbunătățirea permanentă a produselor și serviciilor pe care le oferim clienților noștri”, mai spun oficialii OMNIASIG.

Rezultate financiare OMNIASIG – CASCO şi RCA

Pe clase de asigurări, segmentul CASCO a avut un avans important. Este vorba de o creştere de 12%. În acelaşi timp, primele brute pe linia RCA au avansat cu peste 4%.

Tot un avans de peste 4% l-a avut şi segmentul Property (Clasa asigurărilor de incendiu și calamități naturale).

Clasa asigurărilor de sănătate a raportat o creștere puternică. Evoluţia este în conformitate cu strategia de dezvoltare a OMNIASIG în această direcție. Acest segment a ajuns la o valoare de peste 5,5 milioane lei.

Citeşte şi Bugetul de vacanţă al românilor: Câţi bani au cheltuit românii în vacanţa de vară?