Rezultate Garanti Romania 2018

Rezultate Garanti România 2018. Anunțul făcut de bancă

10.05.2019

Garanti România a raportat un profit net de 140 milioane lei pentru anul 2018. Grupul Garanti România este unul dintre cele mai dinamice grupuri financiare de pe piața locală, care reunește Garanti Bank, Garanti Leasing și Garanti Credite de Consum. De asemenea, banca a avut un volum total de active de 11,79 miliarde lei.

Garanti Bank a înregistrat, anul trecut, un profit net de 113,3 milioane lei. Strategia băncii de a dezvolta un portofoliu sănătos a determinat un volum total de credite de 7,13 miliarde lei, la finalul anului trecut, precum și o creștere de aproximativ 4% a volumului depozitelor, la 7,97 miliarde lei.

Rezultate Garanti România 2018. Retail și IMM-uri

Evoluția depozitelor s-a datorat cu preponderență segmentelor Retail și IMM, cu un avans semnificativ de 60% al depozitelor persoanelor fizice și de 40% la cele ale IMM-urilor, indicând un apetit sporit al clienților pe zona de economisire.

Rezultate Garanti România 2018. Indicatorii de risc

Indicatorii de risc ai Garanti Bank sunt la un nivel confortabil. Banca este în continuare bine capitalizată, având o lichiditate adecvată și un cost scăzut al riscului, ceea ce reflectă modelul de business sănătos și solid al Garanti Bank.

Rezultate Garanti România 2018. Un an profitabil

“2018 a fost un an profitabil pentru toate instituțiile Garanti din România, un an în care ne-am consolidat poziția pe piață, în mod sănătos și echilibrat. Misiunea noastră pentru 2019 vizează menținerea ritmului de creștere și a profitabilității. Dorim să ne calibrăm strategia în funcție de nevoile clienților noștri, pentru a fi în continuare un partener financiar solid, responsabil și de încredere pentru ei. Avem și vom continua să avem un angajament pe termen lung pe piaţa din România, să contribuim la evoluția industriei financiare, dar și a economiei locale per ansamblu”, a declarat Ufuk Tandoğan, CEO Garanti Group Romania.

Grupul Garanti România este deținut de către Turkiye Garanti Bankasi (TGB). Este vorba de a doua cea mai mare bancă privată din Turcia. În 2018, TGB a înregistrat un venit net consolidat de 6,7 miliarde lire turcești (1,11 miliarde euro). Activele au fost de 399,15 miliarde lire turcești (66,28 miliarde euro. De asemenea,  contribuția la economie s-a reflectat printr-un portofoliu de credite (cash și non-cash) în valoare de 311,17 miliarde lire turcești (51,67 miliarde euro).

TGB deservește 16 milioane de clienți în zonele următoare:

  • corporate
  • comercial
  • întreprinderi mici și mijlocii
  • retail

Citește și Sibiu Summit of Taste 2019: Ingredientele locale – atracția gastronomică

 

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Rezultate Garanti România 2018. Anunțul făcut de bancă

  1. Pingback: Cont Revolut Romania - cati romanii aleg Revolut? | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.