Stiri: Agricultura

Sibiu Summit of Taste 2019

Sibiu Summit of Taste 2019: Ingredientele locale – atracția gastronomică

10.05.2019

Sibiu Summit of Taste 2019. Până pe data de 12 mai, pe strada Cetății din Sibiu are loc evenimentul Sibiu Summit of Taste. Este vorba de o reuniune culinară a tuturor celor 28 de state ce fac parte din  Uniunea Europeană, precum și de o degustare de preparate reinterpretate ce au la bază ingrediente locale.

Sibiu Summit of Taste 2019. Carnea de vită Angus

Printre produsele locale cu care Sibiul se mândrește și care va fi prezent în meniul bogat ce întâmpină jurnaliștii, delegațiile oficiale sau publicul larg, se regăsește carnea de vită Angus produsă în Sibiu, în ferma Karpaten Meat Group.

Aceasta va fi gătită la fața locului, în cadrul unui show culinar live în urma căruia rezultatul va putea fi degustat de public.

Sibiu Summit of Taste 2019. Momente culinare

În cadrul Sibiu Summit of Taste 2019 vor fi organizate diverse momente culinare. Apogeul evenimentului a fost, desigur, data de 9 mai, când cu ocazia zilei Europei a avut loc la Sibiu Summitul UE de la Sibiu 2019.

Summitul UE de la Sibiu 2019 reprezeintă o mare oportunitate atât pentru țara noastră, în contextul preluării Președinției Consiliului Europei, cât și pentru comunitatea locală și sibiană. Cu această ocazie, regiunea Sibiului are șansa de a servi și a promova produsele care definesc bucătăria locală și care au stat la baza câștigării titulaturii de Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019.

Sibiu Summit of Taste 2019. Firma Karpaten Meat

Firma Karpaten Meat cu sediul în județul Sibiu a fost înființată în anul 2008. Aceasta este ferma care a pus bazele rețelei de producție de carne de vită ANGUS de calitate în România.

Carnea de vită Premium Angus ia naștere pe pășunile din Transilvania. Aceasta atinge standardul înalt de calitate datorită unei genetici superioare, a unui mediu sănătos și a condițiilor de creștere extensivă a bovinelor.

Sibiu Summit of Taste 2019. Un brand recunoscut

Angus este un brand deja recunoscut atât în țara noastră, cât și în țările de vest din Europa. Compania este  un potențial furnizor de produse de calitate obținute în Uniunea Europeană, pentru Uniunea Europeană.

Citește și Programul de convergență 2019-2022, aprobat: Când va adera România la euro?