Rezultate MOL 2019

Rezultate MOL 2019: Anunțul făcut de companie

31.10.2019

Rezultate MOL 2019. Grupul MOL a anunțat rezultatele financiare pentru trimestrul al treilea din anul curent. Astfel, în ciuda unui mediu macro-economic mai slab și a prețurilor la țiței și gaze mult mai reduse, rezultatul EBITDA solid înregistrat în trimestrul al treilea permite companiei să majoreze ținta anuală orientativă pentru 2019 de la „aproximativ 2,3 miliarde USD”, la „aproximativ 2,4 miliarde USD”.

Rezultate MOL 2019. Segmentul Upstream

Rezultatul EBITDA raportat de segmentul Upstream a scăzut la 235 milioane USD. Reducerea reflectă prețurile mai scăzute la țiței și pe cele semnificativ mai mici la gaze.

Volumul producției de hidrocarburi a scăzut ușor cu 1% în perioada analizată. Acesta a ajuns la 107.500 barili echivalent petrol pe zi (BEP). Totuși, nivelul de producție înregistrat de la începutul anului până în prezent, de 112 mii BEP, rămâne deasupra țintei orientative anuale.

Rezultate MOL 2019. Rezultatul operațional

Rezultatul operațional CCS EBITDA pe segmentul Downstream a avansat cu 4%, la 272 milioane USD în trimestrul al treilea. Majorarea a venit pe fondul unei reveniri a marjelor de rafinare, după scăderea înregistrată în primul semestru al anului.

Cererea de carburanți auto a crescut cu 3% în regiunea ECE relevantă și a susținut rezultatele segmentului Downstream. Cea mai mare investiție organică a MOL, lucrările la construcția fabricii de polioli s-au accelerat și progresează conform planificării.

Rezultate MOL 2019. Segmentul Consumer Services

Segmentul Consumer Services a atins un nou record în ceea ce privește rezultatele trimestriale. Acesta a ajuns la 161 milioane USD, în creștere cu 10% față de aceeași perioadă a anului trecut, în condițiile în care atât marja non-fuel cât și marja fuel au crescut iar acest segment beneficiază de tendințele puternice de creștere a cererii la nivel regional.

Implementarea Fresh Corner a continuat în mod dinamic în întreaga rețea, numărul stațiilor cu Fresh Corner ajungând la 794 față de 615, în urmă cu un an.

Rezultate MOL 2019. Gas Midstream

Segmentul Gas Midstream a generat un rezultat EBITDA de 27 milioane USD în Q3, cu 8% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut.

“Rezultatele financiare solide generate de modelul nostru de afaceri integrat și robust în primele 9 luni ale anului, ne permit să actualizăm ținta orientativă anuală pentru rezultatul operațional CCS EBITDA la 2,4 miliarde USD (față de 2,3 miliarde USD). De asemenea, generăm în continuare flux de numerar liber simplificat, finanțând astfel inclusiv investițiile organice al căror nivel aproape s-a dublat, pe măsură ce avansăm cu proiectele noastre transformaționale. Proiectul fanion al fabricii de polioli își continuă cursul conform calendarului, lucrări de construcții majore au fost accelerate în Q3 iar nivelul de finalizare depășește acum 35%”, a declarat Zsolt Hernádi, Chairman&CEO MOL Group.

Rezultate MOL 2019. România

În țările noastre, vânzările de carburant ale MOL au înregistrat creșteri semnificative comparativ cu perioada similară a anului trecut. Astfel, vânzările retail de benzină au fost de 47kt, în creștere cu aproape 12%. Totodată, vânzările retail de motorină au avansat cu 7,5%, față de perioada similară a anului trecut, de la 145 kt la 156 kt.

Citește și Piața de e-commerce din România 2019: Datele prezentate de GPeC și iSense

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Rezultate MOL 2019: Anunțul făcut de companie

  1. Pingback: Campania EDUTECH reincepe pe 1 noiembrie | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.