Stiri: IT&C

Roaming Anglia dupa Brexit

Ce se întâmplă cu roaming-ul în Anglia după Brexit?

01.04.2019

Roaming Anglia după Brexit. Românii vor continua să beneficieze de roaming la tarife naționale în Marea Britanie și în Gibraltar cel puțin până pe data de 12 aprilie 2019, anunță ANCOM. Instituția precizează că evoluția negocierilor privind Brexit-ul va clarifica ce urmează să se întâmple după această dată.

Roaming Anglia după Brexit. Tarife

Începând cu 15 iunie 2017, furnizorii au obligația să aplice, în mod automat, Regulamentul european „Roam like at home” tuturor planurilor tarifare cu roaming în UE/SEE. Astfel, clienții operatorilor mobili din România pot utiliza resursele naționale de voce, SMS și date în statele Uniunii Europene, în Norvegia, Islanda și Liechtenstein.

Roaming Anglia după Brexit.  De asemenea, „Roam like at home” se aplică și pe anumite teritorii europene „îndepărtate”, respectiv în Guyana Franceză, în insulele Guadelupa, Martinica, Mayotte, Reunion, Saint-Martin (numai partea insulei care aparține de Franța), Azore, Madeira și Canare, în insulele Ĺland, precum și, cel puțin până pe 12 aprilie 2019, în Gibraltar.

Roaming Anglia după Brexit. Ce urmează?

Regulamentul european „Roam like at home” se aplică și în Marea Britanie și Gibraltar cel puțin până pe 12 aprilie.

Evoluția negocierilor privind Brexit-ul va clarifica ce urmează să se întâmple după aceasă dată, existând mai multe scenarii posibile.

Roaming Anglia după Brexit.  În situația în care Marea Britanie iese din Uniunea Europeană fără niciun acord, Regulamentul european „Roam like at home” va înceta să se aplice. Acest lucru se va întâmpla atât în Marea Britanie, cât și în Gibraltar.

Roaming Anglia după Brexit. Sfaturi pentru români

”Utilizatorilor din țara noastră care, după această dată, intenționează să călătorească în Marea Britanie sau în Gibraltar li se recomandă să se informeze în prealabil de la propriii furnizori sau de pe pagina de internet a ANCOM cu privire la aplicabilitatea „Roam like at home” în cazul acestor destinații”, mai anunță instituția.

Citește și Transplant celule stem pentru autism. Anunțul făcut de clinicile Regina Maria