Transplant celule stem pentru autism

Transplant celule stem pentru autism. Anunțul făcut de clinicile Regina Maria

01.04.2019

Transplant celule stem autism. Încă un copil român cu autism va beneficia de terapie cu celule stem. Noutatea adusă de acest caz este că sângele cordonului ombilical provine de la fratele său. Rețeaua de sănătate REGINA MARIA a anunțat demersul Băncii Centrale de Celule Stem pentru eliberarea și utilizarea în Statele Unite a unei noi probe de celule stem.

Familia micuțului a plecat, săptămâna trecută, către Statele Unite ale Americii, la prestigioasa Duke University.

Transplant celule stem pentru autism. Teste de compatibilitate

Rezultatele testelor de histocompatibilitate HLA realizate celor doi frați au stabilit compatibilitatea acestora și au confirmat eligibilitatea pentru terapie.

Transplantul de celule stem va avea loc la prestigiosul Duke University Medical Center (SUA), cu experiență de zeci de ani în transplant și în medicina regenerativă, în cadrul unui studiu clinic. În acest studiu pot participa copiii care au afecțiuni neurologice și au disponibilă o unitate de celule stem provenită din propriul sânge de cordon ombilical sau de la un frate compatibil.

Transplant celule stem pentru autism. Recoltarea de celule stem la naștere

Cei doi frați, în vârstă de 6, respectiv 4 ani, s-au născut la maternitatea REGINA MARIA din Brașov. Dacă la prima naștere părinții nu au optat pentru recoltarea de celule stem, în cazul fratelui mai mic au ales pachetul de recoltare și stocare de celule. La un an de la nașterea mezinului, fratele cel mare a fost diagnosticat cu autism și a început terapia ABA într-un centru specializat din Brașov.

„După cazul de anul trecut, în care un copil român a realizat terapia autologă (sau terapia cu celule stem proprii), familia băiețelului de 6 ani și-a dorit foarte mult să facă parte din același program. Noi am fost alături de ei încă de la demararea procedurii de aprobare pentru transplant și vom continua să îi spijinim și să monitorizăm evoluția acestui caz pe termen lung. Prin acceptarea probei de celule stem de către Duke University Medical Center, primim o nouă confirmare a calității probelor stocate la REGINA MARIA – Banca Centrală de Celule Stem, și totodată speranța că numărul pacienților care vor accesa aceste terapii va crește în următoarea perioadă.”, a declarat Dr. Tudor Panu, Directorul Băncii Centrale de Celule Stem din REGINA MARIA.

Transplant celule stem pentru autism. Transportul probei de celule stem

După ce au fost îndeplinite toate criteriile, Duke University Medical Center a solicitat unitatea de celule stem, iar REGINA MARIA – Banca Centrală de Celule Stem, cu acordul părinților, a întreprins toate demersurile pentru transportul probei în condiții optime către centrul medical:

  • obținerea autorizației de export de la Agenția Națională de Transplant
  • organizarea propriu-zisă a transportului cu o companie specializată în transport internațional în condiții de criogenie

Transplant celule stem pentru autism. Transportul probei

Pentru transportul probei, banca de celule stem a utilizat cel mai modern recipient, un smart shipper de ultimă generație. Acesta își menține temperatura de -190˚C timp de 21 de zile.

Odată ajunsă la Duke University Medical Center, unitatea de celule stem a fost stocată la banca deținută de ei. În plus, un eșantion atașat de ea a fost testat pentru confirmarea parametrilor de calitate:

  • viabilitate
  • unități formatoare de colonii
  • retestare HLA

Citește și Primul transplant de celule stem pentru autism în cazul unui copil român

 

Citiți și despre:

O părere la “Transplant celule stem pentru autism. Anunțul făcut de clinicile Regina Maria

  1. Pingback: Roaming Anglia dupa Brexit - Ce urmeaza? | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.