Stiri: Companii

Salarii turism 2019

Salarii turism 2019: Veste bună!

04.11.2018

Salariile din sectorul turismului vor creşte, în 2019. Aceasta este una dintre estimările pe care Hospitality Management Academy le face. Avansul ar trebui să fie de 20 de procente, comparativ cu nivelul din anul 2018.

Salarii turism 2019. Premisele care stau în spatele acestui avans sunt următoarele:

  • investiții în formarea angajaților
  • creșterea salariului net
  • o abordare sustenabilă a sezonului turistic

Salarii turism 2019. Proiectul Hospitality Management Academy

Hospitality Management Academy este primul proiect realizat cu finanțare europeană care își propune formarea managementului din agenții de turism și hoteluri. Ambasadorii proiectului au discutat în cadrul seriei de evenimente “Provocările forței de muncă din turism” despre formarea, fidelizarea și retenția angajaților din sectorul turismului.

Salarii turism 2019. Salariul mediu

La ora actuală, salariul mediu net al unui agent de turism depășește cu puțin 500 euro pe lună. Acesta creşte însă prin bonusurile din vânzări obținute în primele luni ale anului prin campaniile Early Bird, dar și în perioada târgurilor de turism.

„Dacă situația agenților de turism se încadrează în tabloul economiei naționale, lucrurile nu stau însă la fel și în cazul industriei hoteliere. Media salariilor din hoteluri este printre cele mai mici din România ajungând undeva la 300 euro (salariul net)”, conform sursei citate

Salarii turism 2019. Dificultăţi

Plecarea forței de muncă din ospitalitate și turism în alte ţări, sezonul scurt de pe litoral, infrastructura defectuoasă și conexiunea dificilă între diferite zone turistice din țară, lipsa unor școli dedicate de ospitalitate sunt doar câteva dintre problemele semnalate în cadrul întâlnirilor Hospitality Management Academy cu agenții de turism și hotelierii din mai multe zone din România.

Salarii turism 2019. Consultanţă

Dragoș Anastasiu – Eurolines, Călin Ile – IBIS Continental Hotels, Răzvan Pîrjol – Bucharest Tourism Board, Răzvan Nacea – business coach&trainer, Micuț Constantin – Trend Hospitality sunt o parte dintre persoanele care vor oferi, în cadrul proiectului, consultanță managerilor de agenții de turism și hoteluri.

Salarii turism 2019. Cursuri

Până în mai 2019 proiectul va organiza cursuri pentru 600 de profesioniști din turismul românesc. Aceştia activează în zonele Sud-Vest, Centru și Sud-Est. De asemenea, proiectul va asigura mentorat și coaching pentru 200 de profesioniști din industrie, cursuri intensive pentru echipele de Resurse Umane, precum și networking și comunicare între principalii stakeholderi din turism, activi în cele trei regiuni vizate.

În proiect, se poate înscrie orice persoană cu studii superioare care face parte din structura managerială a unei agenții de turism, hotel sau servicii conexe turismului din regiunile menţionate și care își dorește să primească de la profesioniști din domeniu ultimele informaţii asupra industriei în care activează.

Citeşte şi Piaţa serviciilor poştale din România: 2,8 miliarde de lei, în 2017