FMCG

Saltempo îmbină tradițiile românești cu tehnologiile inovatoare

01.06.2019

Rețeaua de magazine Saltempo vine cu un concept diferit în cele două locații deschise la Galați și Brăila. Saltempo este o companie cu o experiență de aproape 27 de ani în procesarea cărnii și a produselor preparate din carne. De-a lungul  întregii sale activități, compania s-a preocupat intens de creșterea calității produselor și a serviciilor oferite, dar și de îmbogățirea gradului de diversitate al acestora, ca răspuns la gusturile și nevoile clienților.

Tradiția Saltempo a dus, în timp, la stabilirea unui trend al calității, trend care este construit și întreținut în permanență. Astăzi, brandul SALTEMPO este sinonim cu o calitate deosebit de ridicată și o ofertă de carne de mare selecție, procesată la standarde internaționale.

Saltempo, unul dintre cei mai importanți procesatori de carne din România, oferă de aproape 27 de ani carne și produse din carne, preparate după rețete vechi de procesare, afumare și maturare a cărnii, controlate în fiecare etapă a procesului de producție.

„Deja am făcut mare o generație de copii și ne pregătim de următoarele. Evident, și noi ținem pasul cu timpurile și încercăm să inovăm în permanență. Gusturile nu se discută, dar se pot educa. De aceea am lansat gama de produse cu mai multă savoare (minim 95% carne) iar pe viitor dorim să o diversificăm,” a precizat Dl. Miltiade Sorin Istrate, Director General Saltempo.

Evoluția Saltempo a avut la bază un focus pe dezvoltarea produselor, a calității și diversității acestora, precum și satisfacția continuă a clienților

Portofoliul de produse Saltempo este variat ca sortiment. Acesta cuprinde atât produse preparate din carne cum ar fi șunci, bacon, specialități, parizere, salamuri, crenvurști, tobe și pateuri, produse vegetale și de post, semipreparate grill, produse românești fabricate după rețete consacrate, produse culinare, produse crud-uscate, dar și diverse sortimente de carne tranșată și refrigerată sau carne congelată. Produsele Saltempo sunt cerute în permanență, dovedind astfel faptul că sunt apreciate de consumatori, dar și de marile rețele comerciale, împreună cu care compania a încheiat de-a lungul timpului numeroase parteneriate.

Saltempo, fabrica din Sud-Estul României

În fabrica localizată în municipiul Galați, între râurile Prut, Siret și fluviul Dunărea, compania procesează preparate diferite, de o mare diversitate, folosind linii tehnologice moderne. Saltempo reprezintă combinația perfectă dintre tradițiile românești vechi de procesare, afumare și maturare a cărnii, exact ca în vechime, și cele mai inovatoare tehnologii și linii de producție.

„Misiunea Saltempo este inspirată de viziune și valoare, iar noi vedem aceste două lucruri nu doar ca modul în care este construită afacerea noastră, ci MOTIVUL pentru care Saltempo este astăzi o companie puternică. Datorită abordării noastre dedicate, am devenit unii dintre cei mai importanți procesatori de carne din România”, a continuat Dl. Miltiade Sorin Istrate.

În centrul misiunii Saltempo stau clienții, echipa și partenerii, iar acest lucru reprezintă promisiunea tuturor valorilor

Portofoliul Saltempo cuprinde produse care se bucură de o mare notorietate în rândul clienților. În prezent, Saltempo poate satisface cele mai exigente dorințe, cu produse care se încadrează în 4 game: Saltempo – prospețime și savoare pentru fiecare!; Costache – bucate ca odinioară;  Appetit – Gust deosebit și Saltempo – Delicii din Tradiții, game care au procese de fabricare diverse și realizează produse fierte, fierte și afumate, tradiționale, crud-uscate.

 Rețeaua de magazine Saltempo

Rețeaua proprie de magazine Saltempo asigură funcționarea unui total de 16 magazine. 13 magazine sunt prezente în Galați, iar 3 magazine în Brăila. Indiferent de localizarea acestora, magazinele Saltempo au în comun poziționarea excelentă, în principalele zone ale orașelor, dar și oferta de produse de calitate excepțională.

Ultimele două magazine (Galați și Brăila) vin cu un concept diferit, total schimbat iar pe lângă produsele de o calitate superioară clienții se pot bucura de o experiență culinară specială, diferită. Amplasate în apropiere de km 0 al orașului, magazinele au o vitrină cu produse culinare calde, meșteșugite după rețete autentice marca Costache – Bucate ca odinioară.

„Credem cu tărie în relațiile de lungă durată, în colaborările bazate pe sinceritate și integritate, iar din acest motiv, produsele noastre sunt mărturie a unor reușite încununate de succes, atât în rândul clienților noștri, din Rețeaua de Magazine Saltempo, cât și în rândul colaboratorilor noștri din zona de retail”, a afirmat Directorul General.

Produsele Saltempo sunt sigure pentru fiecare client. Acestea se caracterizează printr-o compoziție de materie primă atent dezvoltată, dovadă a folosirii celor mai noi inovații tehnologice

Distribuția produselor Saltempo se realizează prin rețeaua de magazine proprii situate în municipiile Galați și Brăila, prin retailul tradițional, pe un areal important al țării, care cuprinde județele Iași, Neamț, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Brăila, Buzău, Constanța, Tulcea, dar
și prin retailul modern, care asigură produselor Saltempo o distribuție la nivel național.

Dotările și inovațiile tehnologice din cadrul SALTEMPO

Saltempo, o companie cu vechime și tradiție în domeniu, a implementat standardele actuale de producție. Produsele marca Saltempo dețin autorizație sanitar-veterinară pentru schimburi intracomunitare RO73CE și au implementat, de asemenea, sistemul de management al siguranței alimentului ISO 22000:2005, sistemul de management al calității ISO 9001:2015, precum și standardul de auditare IFS Food versiunea 6.1 (certificat de Rina Simtex).

„Folosind linii tehnologice moderne, Saltempo deține capacitatea de a crea produse noi, produse care fac deliciul consumatorilor, iar acest lucru a atras atenția marilor rețele comerciale pentru a fabrica produse Saltempo sub mărci proprii”, detaliază Directorul General.

Saltempo – Delicii din Tradiții, o gamă nouă de produse care completează portofoliul de produse

Izvorâte din zone renumite în arta preparării mezelurilor crud-uscate, produsele Saltempo Delicii din Tradiții au completat, la finalul anului trecut, portofoliul de produse al companiei Saltempo, noile produse combinând atât rețete clasice autohtone românești, cât și rețete cu origini europene.

„Procesul tehnologic avansat de uscare și afumare lentă cu fum natural din lemn de fag imprimă produselor o aromă și un gust deosebit, transformându-le în adevărate delicatese. În plus, pentru 100g de produs finit s-au procesat între 144g și 180g de carne pentru produse precum: Salam Carpați, Cârnați Miorița, Cârnați Plai, Pastramă, Salam Alpin, Cotlet, Ceafă, Salam Chorizo, Salam Tivoli, Cârnați Pepperoni sau Jambon Speck. Un coș plin cu Delicii… produse din carne de porc, vită și oaie, feliate și ambalate în caserole care respectă rețete originale, iar calitatea ingredientelor naturale atent selecționate conferă produselor o personalitate puternică și un gust desăvârșit, fiind pe placul celor care preferă varietățile de mezeluri tradiționale clasice, produse curate și, de ce nu, exclusiviste”, explică Dl. Miltiade Sorin ISTRATE.

O inovație la gama de produse Saltempo Delicii din Tradiții este modul de ambalare, o metodă relativ recentă, dar care oferă produselor un aspect premium

O inovație la gama de produse Saltempo Delicii din Tradiții este modul de ambalare, o metodă relativ recentă, dar care oferă produselor un aspect premium. Acest tip de ambalaj, datorită proprietății și caracteristicilor de a se mula perfect pe suprafața produsului, constituie o bună barieră termică și prelungește perioada de valabilitate. Astfel, clienții se pot bucura de aceste produse care își păstrează în acest mod toate calitățile, aromele și texturile la același nivel deosebit, pe toată perioada de valabilitate.

Pe viitor, Saltempo își propune în principal să dezvolte noi game de produse, să extindă arealul de distribuție la nivel național și să intensifice relațiile cu marile rețele de magazine

Distribuția produselor și transportul este asigurat prin intermediul parcului auto propriu, care cuprinde autofrigorifice cu capacitate de 3,5 și 6,5 tone. “Deținem un parc auto format din mașini dotate cu agregate frigorifice autorizate sanitar veterinar, livrarea în Galați fiind asigurată chiar și de trei ori pe zi, iar în restul țării în maxim 48 de ore”, detaliază Directorul General.

Participarea Saltempo la manifestări de profil

Anul trecut, Saltempo a participat la prima manifestare de profil majoră la Paris, târgul SIAL Paris. Anul acesta, compania a participat la IFE (International Food & Drink Event) în perioada 17-20 martie, la Londra, iar pe 5-9 octombrie se va afla la Köln, în Germania.

„Construim în permanență relații bazate pe încredere și sinceritate cu toți colaboratorii noștri, iar priceperea noastră desăvârșită și capacitatea de adaptare la cerințele colaboratorilor face ca produsele Saltempo să fie disponibile atât local, național cât și internațional”, mai precizează Dl. Miltiade Sorin Istrate.

Atitudinea față de mediul înconjurător

Saltempo este un producător de carne și produse din carne care respectă toate normele și standardele comunitare atât în ceea ce privește calitatea produselor, cât și protecția mediului. Grija pentru mediul înconjurător este dovedită de selectarea colectivă a deșeurilor (38 de tone în 2018), în viitorul apropiat Saltempo propunându-și să susțină activități de plantare a copacilor și de curățenie în zone care prezintă un grad ridicat de poluare.

Astfel, Saltempo continuă să pună în centrul misiunii sale clienții, echipa și partenerii, oferind o contribuție valoroasă pentru mediul de afaceri, natură, dar și pentru comunitatea din care face parte.