Stiri: Social

Sarbatori Pascale 2019

Sărbători Pascale 2019. Unde petrec românii Paștele?

24.04.2019

Sărbători Pascale 2019. Nu mai puțin de 83% dintre români vor petrece Sărbătorile Pascale acasă, în familie. În plus, tot atâția sunt cei care spun că vor merge la biserică în noaptea de Înviere, conform unui studiu realizat de Reveal Marketing Research.

Sărbători Pascale 2019. În vizită la rude

Un sfert dintre cei cu vârste cuprinse între 30 și 44 de ani spun că anul acesta de Paște vor merge în vizită la rude sau prieteni, iar cei cu studii superioare vor face o călătorie în țară, într-o măsură de două ori mai mare comparativ cu cei cu studii primare și medii.

Sărbători Pascale 2019. Câți români țin post?

Două din 10 femei țin post în Săptămâna Mare, față de 14% bărbați. Oricum, 1 din 2 români declară că nu obișnuiesc să țină post.

Deși la nivel de total populație, numai 8% spun că țin tot postul, în rândul celor cu studii primare, 22% declară că țin postul dinaintea Paștelui în întregime.

Citește și Mesaje, urări și felicitări corporate și business de Paște 2019

Sărbători Pascale 2019. Cadouri de Paște

De asemenea, 8 din 10 români intenționează să facă daruri cu ocazia sărbătorilor pascale. Oricum, femeile (81%) sunt mai darnice decât bărbații (76%).

Primii cărora românii au declarat că le-ar face cadouri de Paște sunt soțul/soția sau partenerul/partenera, menţionate într-o mai mare măsură de către bărbați (73%) decât de către femei (62%).

Pe de altă parte, femeile ar oferi daruri de Paște părinților (56%) într-o mai mare măsură decât bărbații (47%).

Cercetarea a fost realizată de Reveal Marketing Research în perioada 8-19 aprilie 2019 într-un studiu Omnibus reprezentativ național cu persoane 18 ani+, pe un eşantion de 1.001 persoane. Marja de eroare este de ± 3,1%.

Citește și Sfaturi ca să nu te îngrași de Paște. Nutriționiștii atrag atenția tuturor celor care nu vor să pună rapid câteva kilograme în plus asupra regulilor după care ar trebui să cumpere alimentele și să le gătească pentru Sărbătorile de Paște