Producatori

Secom Onix, condimente de înaltă calitate

01.06.2016

Compania se află într-o continuă extindere încă de la înființare. Fondată în 1991, Secom Onix avea inițial ca domeniu de activitate prestarea de diverse activități comerciale. Începând din anul 1994 însă, cu doar un malaxor și câțiva angajați, compania s-a reprofilat pe ambalarea și distribuția de produse alimentare și o gamă variată de condimente, în special multivegetale pe bază de condimente.

Astfel, societatea a accesat canalul de distribuție tradițional, Secom Onix fiind prima companie ambalatoare din România cu capital 100% românesc care a livrat produse în Key Account-uri.

„Misiunea noastră este să oferim clientului final un produs sănătos, gustos și impecabil vizual, la prețurile corecte.  Valorile care ne definesc sunt corectitudinea față de partenerii noștri de vânzări și față de clientul final, oferindu-i ceea ce scrie pe produs”, declară Tache Mădălin, managerul de vânzări al Secom Onix.

Calitatea produselor – principala preocupare a companiei

În ultima perioadă, consumatorii au început să acorde o mai mare importanță alimentației sănătoase, tendință cu care Secom este întru totul de acord, deoarece numai astfel pot diferenția produsele de calitate de cele care conțin potențiatori de arome sau conservanți artificiali.

Jucătorii mari din acest domeniu, care pun un accent mare pe igienă, pe strictețe și pe calitatea produselor, au numai de câștigat

Spre exemplu, la un mixt pentru friptură oamenii caută ca acesta să fie cât mai natural și sănătos. De aceea, calitatea condimentelor depinde foarte mult de producătorul din piață.

„Noi, ca ambalatori și producători care ne-am creat o imagine în 25 de ani de muncă, vrem să ținem cât mai sus calitatea aromelor și condimentelor, prin crearea de ambalaje care să păstreze cât mai bine gusturile și mirosurile. Există pe piață și producători mai mici care ambalează în folie transparentă cu etichetă, acele produsele având de obicei o calitate îndoielnică”, susține Tache Mădălin.

Portofoliul de produse al Secom cuprinde, în mare parte, condimente și arome alimentare pentru panificație precum condimente diverse, bază pentru mâncăruri, produse pentru patiserie, esențe, diferite sortimente de oțet și muștar. În plus, produsele companiei precum piperul, stafidele sau foile de dafin sunt naturale și foarte sănătoase.

De realizarea produselor se ocupă o echipă formată din 38 de angajați, o parte dintre aceștia având o vechime de 25 de ani, lucrând în companie încă de la înființare, deci cu o vasta experiență în domeniu. De asemenea, pentru a asigura instruirea continuă a acestora, Secom Onix are contracte de colaborare cu două companii specializate pentru instruirea și pregătirea profesională a angajaților.

Produsele companiei ajung în toate zonele țării, compania având o arie de acoperire națională prin accesarea canalului de distribuție Modern-Trade și doar jumătate de țară este acoperită prin intermediul canalului Traditional-Trade. În plus, Secom are și o rețea de distribuție directă, însă numai pentru zona București – Ilfov.

Modernizare și dezvoltare continuă

Compania este într-o continuă extindere încă de la înființare, atât prin crearea de produse noi, prin modernizarea și creșterea capacității de producție, cât și prin investirea în ambalaje moderne și de o bună calitate.

„Îmbunătățirea continuă a calității este unul din principalele obiective ale unității noastre, dorind să înțelegem necesitățile curente și viitoare ale clienților noștri, una din preocupările de bază fiind depășirea așteptărilor acestora”, menționează managerul de vânzări.

Proiectul cel mai de preț este dezvoltarea continuă și investirea substanțială în utilaje, ambalaje și producție

Cea mai recentă investiție a companiei Secom Onix a reprezentat achiziționarea unei mașini moderne de ambalat și a unei autoutilitare. Astfel, compania urmărește extinderea secției de producție și modernizare treptată prin înlocuirea utilajelor mai vechi cu unele mai performante, asigurând o capacitate de producție mai mare.

Având în vedere atât tradițiile culinare românești, cât și noile tehnologii de lucru, compania a dezvoltat un portofoliu variat de produse specifice gamei de condimente

Pentru viitor, societatea dorește listarea cât mai multor SKI-uri în Key-Account-uri și dezvoltarea unei echipe mai mari de agenți de vânzări. În consecință, pe termen lung se plănuiește relocarea din actuala fabrică, care are o suprafață de 1800 de metri pătrați, într-o alta cu o suprafață cel puțin dublă ca și spațiu.

Toate aceste planuri se bazează pe estimările pozitive privind cifra de afaceri pentru anul 2016. Aceasta este preconizată la aproximativ 10 milioane de lei, cu mult în creștere față de anul precedent, când Secom Onix a înregistrat o cifră de afaceri puțin peste 6.200.000 de lei, fapt ce demonstrează că societatea a reușit să revină, treptat, la volumul de muncă din anul 2012.