Stiri: Retail

Seva aplicatie Miniprix - donatii haine si incaltaminte

Seva, prima aplicație de smart donation, lansată de Miniprix

06.08.2019

Seva aplicație Miniprix. Persoanele care vor să doneze haine și încălțăminte au acum posibilitatea de a face acest lucru mai simplu datorită aplicației Seva. Aplicația a fost lansată marți, 6 august, de Miniprix.

Seva aplicație Miniprix. Tehnologia blockchain ca metodă de donații

Este pentru prima dată când tehnologia blockchain este folosită ca metodă pentru donații sigure de îmbrăcăminte și încălțăminte.

Noua aplicație oferă soluția inteligentă post consum care conectează:

  • donatori
  • curieri
  • instituții de asistență socială
  • beneficiari

Seva aplicație Miniprix.  Cine va putea folosi aplicația?

În primă fază, aplicația va putea fi utilizată de 100 de utilizatori selectați. Din toamnă va putea fi accesată de cât mai mulți oameni.

Unul dintre primii donatori este chiar Ambasada Marii Britanii la București. Echipa ambasadei și-a unit eforturile pentru a livra un număr semnificativ de donații în sprijinul misiunii proiectului Seva.

Seva aplicație Miniprix. Cine a dezvoltat proiectul de donații?

Proiectul, dezvoltat împreună cu SupplyBlockchain și în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău, a apărut în contextul în care industria modei produce mai multe haine decât se consumă, iar oamenii cumpără adesea mai mult decât poartă.

Din acest motiv, hainele se aruncă sau sunt donate necontrolat, fără garanția că ceea ce se donează ajunge cu adevărat unde e nevoie.

Seva aplicație Miniprix. Parteneriate și tehnologie de ultimă generație

Astfel, prin parteneriate strategice și prin tehnologie de ultimă generație, Seva conectează donatorul cu beneficiarul potrivit, iar utilizatorul aplicației are posibilitatea de a ști când donația lui a ajuns în siguranță, la destinație.

Seva aplicație Miniprix. Donații

În prezent, donațiile pot fi făcute doar pe baza unei comenzi pe Miniprix.ro, deoarece pot fi preluate de curierii care livrează comanda.

Pe viitor, Seva își propune să devină un serviciu independent și să contribuie la cât mai multe donații naționale și internaționale.

Citește și Ce centre comerciale s-au deschis în primele șase luni din 2019?