Stiri: Constructii

Sfaturi pentru cumpararea unui apartament

Ce trebuie să verifici înainte de a cumpăra un apartament. Sfaturi de la specialişti

17.09.2018

Sfaturi pentru cumpărarea unui apartament. Vrei să îţi cumperi o locuinţă? Specialiştii în imobiliare din cadrul RE/MAX România vă prezintă cele mai importante aspecte de care să ţineţi cont înainte de a cumpăra un apartament.

Sfaturi pentru cumpărarea unui apartament. Aspecte de natură juridică

Primul aspect care contează este reprezentat de elementele de natură juridică. Astfel, cei care vor să cumpere un apartament trebuie, prima dată, să ceară şi să verifice actele locuinţei.

Este vorba de actul de proprietate şi de extrasul de carte funciară. Aceste trebuie să fie însoţite de notificările aferente. Doar aşa se poate verifica posibile grevări din partea persoanelor juridice, fizice, a organelor de stat, băncilor sau altor instituții financiare.

În cazul în care vânzarea se realizează printr-un intermediar, pe baza unei împuterniciri notariale, este obligatoriu să verificaţi legalitatea și valabilitatea actului.

Sfaturi pentru cumpărarea unui apartament. Starea civilă a proprietarului

După aceea, trebuie verificată starea civilă a proprietarului. Potrivit legilor în vigoare, o locuinţă se poate înstrăina doar cu consimțământul ambilor soți.

Conform specialiştilor, un cumpărător trebuie să fie foarte atent ş la condițiile de înstrăinare ale bunului imobiliar. Aici intră următoarele elemente: stabilirea exactă a modului de transmitere a banilor, moneda de plată, indicarea prețului real, indicarea clară a termenelor de intrare în posesie sau de eliberare a imobilului.

Sfaturi pentru cumpărarea unui apartament. Cheltuieli notariale

În plus, trebuie să ştiţi şi valoarea cheltuielilor notariale care intră în sarcina dumneavoastră.

„Fiecare vânzare de imobil are particularitățile sale, motiv pentru care cumpărătorii de bunuri imobiliare trebuie să acorde o importanță sporită tuturor detaliilor atât de ordin juridic, cât și financiar. În acest sens, implicarea unei agenții imobiliare cu expertiză poate reduce la zero riscurile, oferind calitate și siguranță întregului proces de selecție și achiziționare a locuinței”, a declarat Mihaela Keller, specialistă în vânzări/închirieri rezidențiale, RE/MAX Grup de Lux.

Cele mai importante criterii în alegerea unui apartament sunt reprezentate de locul în care este situat, prețul și starea imobilului.

Sfaturi pentru cumpărarea unui apartament. Fiţi precaut!

Specialiştii RE/MAX spun că în ultimii ani, cumpărătorii sunt mai precauți. Ei alocă un timp mai îndelungat pentru căutarea unui apartament, au ma multă răbdare și caută cea mai bună ofertă care să le întrunească toate dorinţele avute.

De asemenea, ei sunt mult mai atenți cu banii lor, deşi fondurile provin din credite bancare.

Citeşte şi Încep testele pentru furnizarea căldurii în Bucureşti