Arcon Membrane - Sika Romania

Sika România preia Arcon Membrane SRL

19.12.2018

Sika a anunțat că va prelua compania Arcon Membrane SRL, principalul producător de membrane bituminoase pentru sisteme de acoperișuri și hidroizolații din țara noastră. Prin această tranzacție, Sika îşi va extinde portofoliul de produse. Astfel, compania va satisface cererea în creştere de soluții complete în domeniul hidro şi termo izolaţiilor.

Ce spune conducerea Sika România?

“Achiziția companiei Arcon Membrane încununează rezultatele excepționale obținute de Sika România pe parcursul celor 16 ani de prezență pe piața românescă, dovedind încrederea grupului acordată potențialului și mediului economic din România.Suntem încrezători în managementul actual al companiei, care va fi asigurat în continuare de Dl. Ioan Titeiu pe o perioadă de doi ani, precum și de produsele companiei Arcon Membrane care împreună cu portofoliul de produse Sika vor satisfice cerințele tot mai exigente din partea clienților. Bun venit în echipa Sika!”, a precizat Laurențiu Ștefănescu, Director General Sika România.

Compania preluată generează vânzări anuale de 23 milioane CHF.

Tranzacția urmează să fie supusă spre aprobare Consiliului Concurenţei din România.

Avantajele oferte de compania Arcon

„Poziția de lider de piață a companiei Arcon, portofoliul extins de produse și rețeaua de distribuție existentă vor susține strategia noastră de creștere, prin deschiderea de noi oportunități de cross-selling, precum și prin facilitarea accesului la pieţe şi proiecte cheie. Dorim să le urăm bun-venit angajaților Arcon în echipa Sika și așteptăm cu nerăbdare să ne dezvoltăm împreună afacerea”, a spus Ivo Schädler, Director Regional EMEA.

Gama de produse

Prin preluarea companiei Arcon Membrane, Sika își extinde gama în domeniul soluţiilor de hidroizolare. Achiziția reprezintă un nou pas în expansiunea pe piaţa membranelor bituminoase.

Arcon are sediul în Sfântu-Gheorghe, la 200 km nord de București. Compania deţine două instalaţii complet automatizate unde produce membrane bituminoase de înaltă tehnologie. Unitățile au potențial de a deservi și alte piețe din Europa de Sud-Est.

Declarația făcută de compania Arcon

“Faptul că o companie atât de exigentă în privința calității precum este Sika a ales Arconul, este o recunoaștere a performanței și eficienței business-ului construit în acești ani. Am făcut această alegere încrezător că fabrica de membrane de la Sfântu Gheorghe va face încă un pas în consacrarea sa ca una dintre cele mai bune în domeniu și va avea șansa de a se dezvolta și mai mult în cadrul unui grup puternic și cu produse de excepție”, spune Ioan Titeiu, Director General Arcon.

Totodată, portofoliul de produse Arcon include și sisteme de termo – hidroizolare pentru fațade și acoperișuri, care combină plăcile de polistiren expandat (EPS) cu membranele bituminoase. Tehnologiile cumpărate vor completa sistemele Sika de impermeabilizare și de anvelopare a clădirilor.

Rezultatele Sika România

“În Europa de Est, Sika a înregistrat o creştere de 30% în 2018. Jumătate a fost creştere organică şi jumătate rezultatul achiziției grupului KVK. Prin tranzacția de acum, din România, confirmăm, încă o dată, strategia de creştere a Grupului Sika şi ne asigurăm intrarea pe o piață în care am fost mai puțin activi şi anume piața de membrane bituminoase. Prin reputația sa excelentă şi calitatea înaltă a produselor sale, Arcon se integrează foarte bine în politica şi cultura noastră”, a precizat Ileana Nicolae, Director Zonal Europa de Est.

Aceasta spune că se vor baza pe capacitatea de producție înalt tehnologizată care va asigura exportul către alte țări.

Citește și Leroy Merlin reciclează și în 2018 brazii de Crăciun

 

 

O părere la “Sika România preia Arcon Membrane SRL

  1. Pingback: McDonald’s Braila. Cand are loc inaugurarea? | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.