Stiri: Constructii

Reglementari transportul alternativ

Sika România preia Arcon Membrane. Anunțul făcut de Consiliul Concurenței

11.07.2019

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Arcon Membrane SRL de către Sika România SRL. Astfel, tranzacția a fost aprobată în contextul în care operaţiunea nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească.

Sika România preia Arcon Membrane. Activitatea Sika România

Sika România SRL este membră a Grupului Sika. Compania desfăşoară activităţi în domeniul producerii de materiale de construcţii:

  • producţie de beton
  • sisteme de hidroizolaţii
  • sisteme de acoperire
  • sisteme de pardoseli
  • sisteme de lipire şi etanşare
  • retehnologizări

Grupul Sika este prezent în țara noastră începând cu anul 2002 şi deține două unităţi de producţie. Acestea sunt situate în Braşov şi în Cluj. La cele două fabrici se adaugă şi o reţea naţională de logistică constând în depozite şi forţă de vânzări.

Sika România preia Arcon Membrane. Produsele oferite de Arcon

Arcon Membrane SRL activează în domeniul materialelor de hidroizolare din România, având un portofoliu care acoperă, în principal, segmentul membranelor bituminoase de hidroizolare în rulouri. Activitatea companiei include şi comercializarea masticurilor bituminoase, primerelor bituminoase, a mortarelor şi adezivilor, respectiv a polistirenului expandat.

Sika România preia Arcon Membrane. Ce spun reprezentanții Consiliului Concurenței

”În urma analizei acestei concentrări economice, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea propusă nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia privind tranzacția va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Citește și Avertizare pentru toți românii care merg în Grecia. Cod ROȘU de furtuni