Stiri: IT&C

Solutii de stocare date

Câte companii din România folosesc o soluție externă de stocare a datelor?

22.01.2019

Soluții de stocare date. În România, aproape jumătate dintre companii apelează la o soluție externă de stocare a datelor, conform studiului „Utilizarea Centrelor de Date în România: unde își stochează companiile datele”, realizat de M247.

Potrivit studiului, 46% dintre companiile din România folosesc o soluție de stocare a datelor într-un centru de date specializat de peste 10 ani, în timp ce 16.9% au început să apeleze la astfel de servicii în ultimii 3-5 ani. Numai 15% dintre companiile din țara noastră nu folosesc o soluție de stocare a datelor în centre de date specializate.

Soluții de stocare date. Furnizori externi

În plus, cu toate că centrele de date externe nu sunt singura soluție disponibilă de stocare a datelor din cadrul companiei, organizațiile preferă, în cea mai mare măsură să apeleze la furnizori externi.

36.9% dintre companii au raportat că utilizează serviciile unui centru de date extern, în timp ce 29.2% au investit în propriile centre de date. Cu toate acestea, o treime dintre companii (33.9%) au ales o soluție mixtă de stocare a datelor.

Soluții de stocare date. Reputația

Reputația reprezintă un factor esențial pentru alegerea furnizorului de servicii de stocare într-un centru de date specializat, mai arată studiul. Astfel, o treime dintre respondenții studiului (33.8%) au indicat acest element ca fiind unul ce le motivează alegerea curentă. Pe locul al doilea se află costul avantajos al pachetelor de servicii de stocare a datelor (27.7%). De asemenea, pe locul al III-lea se află echipa de specialiști din cadrul companiei furnizoare (23.1%).

În ceea ce privește bugetele investite în acest an de către companii, acestea au fost diverse. În următorii trei ani, câteva industrii își vor suplimenta bugetele alocate soluțiilor de stocare a datelor.

Din Industria Software, 46.7% dintre companii au raportat că se așteaptă la măriri ale bugetelor, iar din Industria Financiară, 26.7% dintre organizații vor face acest lucru. Alte industrii în care se așteaptă creșteri ale bugetelor sunt Gaming & Media, Retail, dar și Automotive.

Soluții de stocare date. Ce spune conducerea M247?

„Nevoile companiilor se schimbă pe măsură ce tehnologia evoluează. Același lucru se întâmplă și cu soluțiile de stocare a datelor. Ceea ce ne-am propus prin acest studiu de piață a fost să identificăm ce determină companiile să investească în diferite soluții, dar și care sunt nevoile lor specifice. Bineînțeles, am fost surprinși de rezultate pe alocuri, dar ne bucurăm că suntem mai informați și putem oferi în continuare servicii de cea mai înaltă calitate”, a spus Bogdan Gavriluță – Director of Business Development, M247

Soluții de stocare date. Despre studiu

Cercetarea are la bază răspunsurile persoanelor care fac parte din echipele de management ale companiilor prezente pe piața locală sau persoane care au poziții de conducere în departamentele tehnice din cadrul acestora. Desfășurat în perioada septembrie-octombrie 2018, studiul s-a adresat companiilor de diferite dimensiuni și din industrii precum:

  • industria financiară
  • industria software
  • industria medicală
  • retail
  • E-commerce,
  • Inginerie
  • Gaming & Media

Citește și Magazinele online vor tranzacționa 60 de milioane de lei prin platforma Blugento, în 2019